"lös" häst

Kom tillbaka. Såg en tom sjukhage med nedrivna staket. Jag skrek åt pappa att stanna. så fick jag jaga A i en kvart. När jag fick tag på honom straffade jag honom för han inte lät sig fångas. Mina kinder blossade av ilska, han som skulle bli bra. Nu är jag bara orolig att det ska ha blivit sämre. Tänkte inte riskera att det händer igen så han ska stå inne i ett par dar igen. Funderar på om jag ska låta honom gå ut eller om det får ske endast under uppsikt.. Får se hur det blir. Jag tror att jag kan ha gjort lite fel där också, glömde se till att elen gick in i sjukhagen också, kanske därför han vågade bryta sig ut..

Gröna lund var rolig också, var med en kompis där.. Blev inte så mkt åkande, pga mkt folk.

Annars händer det ingenting, känns nästan meningslöst att blogga just nu.

För att göra inlägget ännu ointressantare så håller jag på att bli sjuk, funderar på att överdosera C-vitamin. Är bara orolig att jag inte ska må tillräckligt bra för att åka till Skåne i övermorgon. Är ju viktigt att jag åker ner o få det överstökat innan skolan börjar, om jag inte hittar nån jag tycker om därnere ska vi ev åka till Sundvall o kolla där..

äckliga vad det nu ska vara, försvinn från mina bihålor, låt mig va!

trevligt..

Vaknade sisådär runt halv sex, slumrade till lite då o då, vaknade halv sju o var rastlös.. Tänkte faktiskt blogga då men av nån orsak blev det inte av. Gick på promenad med Amadeus o flyttade hans hage också. Sen åkte jag hem till mamma o hämtade lite saker, sen åkte jag hit. Jag var korkad nog att inte ta min strömsholmsjacka så nu sitter jag o fryser efter att ha kört för fort i en långärmad tröja i en halvtimma (körde lugnt innan så frös ej). Nåja, kanske får tag på nån extra tröja här hos pappa men troligen inte.. Får frysa i 40 min när jag kör till stallet ikväll.

Sitter o väntar på att pappa ska vakna, han vet inte att jag är här ännu.. Sen ska vi åka till Gröna Lund, han, hans blivande fru, hennes son och jag. Förhoppningsvis kommer en kompis dit också men vi vet inte om hon kan.. Jag hoppas det iaf, för det skulle annars inte vara så jättekul att åka alla attraktioner ensam.. Farsgubben fyller 50 på torsdag o han har sagt att nuförtiden känner han inte sug efter adrealinkick så jag är väl ensam om det :P Synd bara att mina småsyskon är i Dalarna nu, annars hade det kunnat bli kul med dem :)


Bondeflickan eller vad det nu ska va

Bor nu på landet, det stora huset vid betet, härligt!! Jag tog med datorn hit o kollade ifall trådlöst Internet funkade. Resultatet ser ni ju här ;) Men fan jag glömde väckarklockan hemma.. Gruvar över hur jag ska komma upp i tid imorrn..
Måste flytta sjukhagen också.


Nåja, orkar inte skriva så mkt mer nu..


Ha det!!


Igår kväll

Igår kväll var vi hos Richards kompis. Skulle först låna en laddare som inte passade till mobilen så min mobil fick bara ligga där o vara urladdad, vilket var jättedumt eftersom jag kom hem nu och satte på mobilen - 10 sms!! Herregud kan man säga!
Men åter till igår kväll - vi bara satt i hans rum, var en kille till där som jag träffat en gång tidigare, då var han full. Men igår var han lite nyktrare än så men slutade full vid halv elva tiden kvällen, roligt :P Satte oss i köket o så fick jag testa en sån där dansmatta, jag stampade runt o blev alldeles svettig! Så jag fick lägga ner innan jag började stinka svett :P Ville inte sitta där o lukta :P Sen kom ytterligare en kille som jag aldrig träffat, men det var roligt ändå, började lära dem lite teckenspråk o så. Slutade kvällen med en storvinst, då menar jag bokstavligen talat. Eftersom vi började spela poker, så slog jag ut en efter en i "finalen" och i den slutliga finalen var det jag och Richard som spelade. Han gick all in och jag synade, men han vann. Eftersom han hade mest små marker o jag hade de stora markerna så var jag kvar i spelet, sen fick jag klöver dam och klöver kung. Jag gick all in och fick ett par kungar. Jag vann alltihopa. Richards kompis kommentar: "Jag vill aldrig mer spela med dig"
Jag kunde såklart inte försöka få fram det komplimanget jag var ute efter - "Varför inte då?"

Han sa på teckenspråk efter lite stöd "Du är för bra".

Moahahahah o sen sa jag på teckenspråk till honom "Jag äger alla". Vilket var sant i det ögonblicket eftersom det var jag som vann i alla final jag var med. O jag bluffade en gång så de backade.. Moahahhaahaha.

Så jävla bra igår.

Idag var det bara slappt..



Tyvärr kanske jag inte kommer kunna uppdatera bloggen förrän på onsdag eftersom jag ska sova ute på landet, hos hon som har betet. Hon är bortrest så jag ska vara husvakt o kolla efter gästerna på Bed and Breakfast som de har där..
Vet inte om jag får lösenordet till deras dator så jag vet inte om jag kan uppdatera bloggen. Fan det kommer kännas ensamt att inte kunna vara online på MSN o prata med trevligt folk.. Nåja, lite isolering kanske är skönt. Då ska jag nog läsa ut boken jag läser just nu.. :P Så jävla bra, synd bara att jag föredrar datorn framför boken :(


Men.. hej svejs!!!!!
GRATTIS TILL MALINJA - för förlovningen.

Typ rubriklös?

Det blev tre timmars sömn, när jag vaknade var jag jättehungrig. Stoppade i mig ett par mackor o sen åkte mamma med mig till Amadeus o så skulle vi promenera med honom o sen ta ut honom i sjukhage, han blev glad över att få komma ut! Det kan man ge sig fan på ;)
Men vi hade ltie otur med hagen, den var fixad på ett dåligt läge men vi kollade och ändrade så att Amadeus får gå i sjukhage i den hagen han gick förut o sätta upp den vid en sida. När vi kom upp med Amadeus kom hans två kompisar skrikandes och galopperande, det känns så himla kul att han varit saknad av dem. De stod nära honom och avundades på avstånd när Amadeus åt sitt goda hö. Det var lite dåligt gräs i sjukhagen så han får massa hö där istället.

Jag är hemma hos Richard just nu o mamma ska ta hand om Amadeus ikväll o imorgon bitti, lite skönt att komma hemifrån kan man väl säga :)

Vet inte om jag ska ta en tupplur snart men det känns som jag inte känner för tuppluren trots jag är jättetrött nu också.

Och nej, jag är inte bakis, mår faktiskt rätt bra om man bortser från tröttheten o "smärtrester" i fötterna :D
Är glad att jag inte är bakis speciellt idag :P

Vilken kul kväll!

Jag sitter här hemma så här sent på kvällen/tidigt på morgonen, är lite små full och trött. samt jag har ont i fötterna  Jag har varit ute med en gammal klasskompis och en gammal skolkamrat samt en tjej jag inte kände. Drack goda drickor men dock var det lite dålig musik (syftar då på basen)... Men stod ganska mycket på dansgolvet, började stel som en torr pinne men så småningom mjukades jag upp ;)

Nej jag ska nog lägga mig i soffan där jag för tillfället bor i och sova ruset av mig, ska upp igen kl sju, blir inte mycket sömn där, haha. Men det var tamigfan värt det, hade så kul ikväll!!

Det tog tid att skriva det här inlägget, massa tryck på backtangenten för att rätta till stavfelen.. *ops* Hej svejs!!


En sak är fixad!

Amadeus framtid i Strömsholm är säkrad. Han ska få bo i Strömsvik som ligger nära Strömsholms anläggning och har jag turen får jag se honom ute i hagen VARJE gång jag rider förbi där. Det känns bra. Inte så dyrt men det kan bli lite segt eftersom man får ta ut och in 4 dagar i veckan. Som tur är det flexibelt så jag kan se till att slippa de dagarna jag ska på KZ. Kämpa på, tjejen!!

Ja, det var allt jag skulle skriva.


Hej svejs

Usch vilket väder då!

Jaha, idag regnar det visst.

Amadeus vägrar äta sitt kraftfoder så nu blir det tvångsmedicinering med spruta i munnen. Det tycker han jättemycket om ;)

Jag är så trött, sov i 5 minuter när jag kom hem igen, väcktes av brorsan som försökte knycka fjärrkontrollen *muttrar* Nåväl det gör inget, förhoppningsvis somnar jag tidigt ikväll men jag skulle kunna slå vad om att jag kommer vara vaken till tolvtiden.

Ni kanske undrar varför just tolvtiden. Det beror endast på att jag gillar att kolla på Viva la Bam, Wildboys och kvällen avslutas med Dirty Sanchez.
Jag vet att de där är fullständiga idioter men jag kan aldrig låta bli att unna mig att skratta åt idioterna som gör illa varandra och sig själva bara för att klara av utmaningarna de ställts inför. Jag skulle aldrig tillåta mig själv att infinna mig i sådana situationer, ifall ni undrade ;)

Nej nu ska jag till min mor i köket för att ta ett snack med henne.

Bye

Snacka om patetisk

Jag sitter framför datorn o äter frukost här.. Kan tydligen inte slita mig ifrån den här härliga manicken! Patetiskt, va?
Hon som skulle ge Amadeus mat kommer inte förran kl 10 vilket är lite för sent tycker jag så jag åker själv snart.. Förhoppningsvis har han ätit upp maten från igår, annars vet jag inte vad jag gör.. Hade redan blandat butta i betforen till morgonfodringen nu..

Jag är så trött! O ja, jag gnäller. Men vad gör man INTE för sin häst? Men jag kan med lätthet somna senare, sova en lunchlur ;)

Nej nu ska jag ta min tunga röv från stolen o klä på mig så jag kommer iväg.

Hoppas på en god syn när jag kommer till stallet (att han ätit upp kraftfodret från igår ;)


Oj oj

Tog mig på en moppetur ut till stallet för att hälsa på min springare (som för tillfället bara står).
Han såg ledsen ut, ville så gärna gå ut men jag fick tyvärr hindra honom. Han lär vara väldigt rastlös, nu har jag minskat på hans kraftfoder och ska snart ta bort vissa saker, eftersom det nog är onödigt nu när han bara står. Han vill dock inte ta sitt medicin som finns i betfor, undrar om det beror på lite annat som gav avsmak i fodret, soja gillar han inte riktigt har jag märkt men han har ätit förr. Men förhoppningsvis äter han lite ikväll.

Får hjälp med utfodring imorgon bitti, skönt!

Min lillebror fick prova moppen och vi råkade på ett problem men starka jag löste det på ett strongt sätt ;) Han såg överlycklig på min lila moppe, haha :)

Dagen idag har minst sagt varit spännande, först hela förmiddagen gick till att vara på kliniken o sen har vi varit hemma o slöat, självklart somnade jag, sov så skönt tills jag vaknade och upptäckte att jag förlorade känseln i vänster hand, vilket egentligen inte var något nytt då jag blev sparkad i käringnerven i armbågen så när jag sover eller är stilla så domnar handen och underarmen bort ibland. Men nu var det ganska så extremt, kunde inte röra handen alls!! Men sen vaknade den också, puh. Sen har jag hälsat på 4 polisbilar ute i trafiken och en piketpolisbil. Jag hade tur där, tänkte köra lite olagligt fort men jag kände bara att det inte var läge, och att det faktiskt var skönt att köra lugnt. Tack o lov!!! Kanske beror det på att nån dog på den vägen jag kör igår eller nyligen. Var en samling ljus och kort med hälsningar där, kändes faktiskt vemodigt. Tänkte att jag skulle lägga nån blomma där men av någon anledning orkade jag inte. Tänkte att tanken som går till den avlidna borde räcka.

Nåväl. Nu blev det ganska tomt i huvudet, har ingen bra filosofidag, snarare är jag nog FÖR trött för att filosofiera om trafikidioterna på vägen. ;)

Ha det!

ATG klinik i Stav

Ja, dit var vi idag. Var där i cirka 5 timmar, pust.
Började med att kolla igenom Amadeus, såg bra ut tills longeringen och böjproven, veterinären såg nåt i höger fram men inte nåt bak. Men på böjprovet reagerade han i höger bak också.
Hon undrade ifall vi skulle köra på en hältutredning vilket vi gjorde när vi ändå var där och inte hade annat planerat för dagen ;)
De började med att klippa bort lite hår, jag fick varna dem och berätta om den lilla (stora?) incidenten i julas, så hon gav lugnande, två veterinärassistenter var närvarande, en av dem höll i bremsen, den andra höll i skinnet på A så han inte skulle komma på en tanke att lyfta det högra bakbenet, Amadeus var jätte (läs JÄTTE) snäll! Och lite drogad förstås!
Vet. bedövade hasleden och de små glidlederna i hasen, samt en nerv i frambenet. Väntade en bra stund, sen gick vi o longerade, såg bättre ut men frambenet såg inte 100% ut. Böjprovet gick bra, reagerade mindre i bak. Sen fick vi bedöva ytterligare kotleden h.f och han gick mkt bättre, alltså var det något både höger bak och fram!!
Fick vänta igen, sen gick vi in till röntgen. Jag fick ett sånt där snyggt blå magnetsförkläde och Amadeus var JÄTTEsnäll därinne!! Fast det var lite obehagligt när röntgenmaskinen var bakom honom.
Efter det fick vi vänta igen (självklart, alla dessa väntetider!) men sen gick vi och kollade på bilderna, såg mini pålagringar som verkade inte betyda nåt  och det såg bra ut.
De beslutade för att behandla honom med kortison för att se hur han reagerar på den. Fick spruta i höger fram hovled, kotled och höger hasled och de små glidlederna.
Så nu har min lille guldklimp hamnat i boxen och ska stanna där i 2 dagar, sen får han gå ut i sjukhage där han inte får springa runt som en vildhäst. Och så får han lite butta morgon och kväll.

Men det var skönt att vi upptäckte det i tid, de flesta hästar brukar vara mer halta än vad Amadeus var, han var halt bara efter böjprovet.
Men nu blir Amadeus ledsen, o jag blir också ledsen för hans skull :(


Trots den tråkiga nyheten går jag runt med ett flin klistrat i fejset. Vi ska nämligen åka o köpa häst, så nu ska jag väl leta hästar!! Så himla spännande!!

Klumpen i magen och slemmet i halsen är borta!!!
Jag skiner som solen gör!

Jag mår inte bra

Det gör jag verkligen inte. Klockan är halv sex på morgonen och jag mår dåligt. Vaknade för en halvtimma sedan.
Det känns som allting kommer rasa samman och att jag kommer vilja gå och hänga mig.

Har sovit i 4 timmar, känns som jag vill sova mer men att jag inte kan det, på grund av omständigheterna. Men idag ska allt vara klart vilket åtminstone känns skönt för då kan jag få en inblick vad som kan bli av mig.

Nyss kändes det som om jag hade massor att skriva, men när jag väl sitter här känns det bara... Onödigt.
Nåväl, som jag skrev sent igår så skulle vi till kliniken med Amadeus idag. Vi åker om en timma..

Jag mår verkligen inte bra, klumpen i magen har blivit en börda och min hals känns... Full av slem och klumpar, jag känner mig redo att spy vilken sekund som helst, usch fy.

Hoppas att ni iallafall mår bättre...

OK, it's the new design

Känner mig skapligt nöjd. Oj, jag uppdaterar redan. Nåja, lika bra att komma igång då!

Idag har jag bara varit i stallet o ridit, sen hängt hemma tills vi åkt till Eko. Köpte en hästsalva där.
Det var min dag.

Imorgon ska vi till kliniken med Amadeus och kolla upp honom. Sen vet jag inte vad som skall hända.




Jag har en klump i magen.


Yepp

Skapade den här bloggen eftersom jag tröttnat på noggen. Men jag kommer nog inte blogga på ett tag riktigt, eller jag kanske sitter o ljuger. Jag vet faktiskt inte...

Nåväl i stundens hetta måste jag klä på mig o åka ut till hästen..

Så.. Ha det!

RSS 2.0