Ett steg närmare

Nu ska man bara ringa.




Dags nu.




Det här är verkligen hjärtslitande.

Okidoki

Mamma o syrran var här sen i lördags o åkte igår.
Matilda fick träffa Amadeus, det här gången var det nog sista gången hon träffar honom.

Mamma började gråta lite i stallet, suck. Men jag var lugnet själv, vilket känns bra.

Igår var det träningstävling, drog på mig 8 fel, en volt och en stopp. Höll på o flyga av.. Hehe.
Andra rundan gick asbra, felfri! Tänkte hela tiden på att andas och bara vara med henne, jobba MED henne, inte MOT henne. Åh härligt :D Känner mig ganska peppad inför tävlingen om två veckor, dock önskar jag att det var två klasser, men får ta o rida bra i den första och enda klassen. Klurigt bara att man inte kan rätta efter felen man gjort i första klassen..

Idag skrittade jag Liostra med tre andra, en fick spel så Liostra blev lite het och taktade men det blev ändå ganska coolt. Hade bett, kändes lite ovant. Stumt i början men bättre efter en stund.

Har varit hos Amadeus o fodrat imorse, flitigt va..
Har studiedag idag så det har varit ganska skönt.


Glasögonen kom förresten idag, kändes skitbra.
Ovant att ha dem på, förhoppningsvis känns det lättare sen. Nu känns det inte så avslappnande för ögonen men det blir nog bättre om en stund.

Ha det!

Träningspass.

Har nu tränat klart för idag.
Ska inte rida alls.

Igår köpte jag ett bett och bettskivor. Träningen idag bestod av att trä gummiskivorna över bettringarna.
Bettringarna är inte så små som de brukar vara så det var riktig träning må jag säga. Ska sätta fast bettet i Liostras träns o testa det imorgon igen.
Det här med bettstorlek o så tycker jag är väldigt svårt. Vissa har mindre än de har. Jag hade 12,5 till Victor men han fick skav på mungiporna, UTANFÖR mundelen så det var för det var för kort. Bamse hade 13,5 också. Men det sägs att man ska ha mindre än man tror. Alltså kanske ska Liostra ha 11,5 och inte 12,5 som jag köpte.
Det här är finurligt. En tjej i min klass har 10,5 cm till hennes häst. Mysko.
Men jag tycker att 12.5 satt bra i Liostras mun och jag såg inte något sticka ut. När jag sträckte ut bettet i hennes mun verkar det bara vara millimeter som stack ut. Alltså kanske kan bettskivorna jämna ut de millimeterna på var sin sida. Verkar ju annars skava med tanke på de lösa bettringarna..

Har bettskivor för det ska kännas någorlunda stadigare på Liostra, hon gillar ju inte bett samt hon har känslig mun så bra att slippa nypor. Fasta ringar är ingenting för henne hon blir bara förbannad och springer runt med hjorthals.

Imorgon ska vi se vad hon säger, om det blir ännu bättre med bettskivor!?


Var i skolan en kort dag idag. Hade egentligen inga lektioner förutom idrotten men jag var inte med på den för jag mådde skit och inte kunnat äta o sova ordentligt så det var ingen vits med att jag skulle vara med. Som tur var så var det tråkig styrketräning. Jag hade redan styrketräning i måndags. Jag kom på nu att jag inte hade några träningsvärk efteråt! Åh gud jag är ju biff.

Just nu är Liostra ute o skrotar i sin tråkiga hage (Stackars strömsholmshästarna). Skönt att slippa rida idag tycker jag. Ibland är det skönt att inte alls rida! Fast imorgon får jag nog lust igen.
Eftersom det är helg imorgon funderar jag på att ta Amadeus ut på en liten skrittur barbacka och grimma. Skönt för honom tror jag. Rider då det är ljust också. Blir för mörkt och tråkigt under veckodagarna om jag inte får extra tid över. Sen har jag inte heller haft lust att göra mer än att vara där o göra det jag ska o så gosa med honom såklart.

Kikade i brevlådan, inga glasögon :( de skulle skickat igår. Men kanske kommer senare, jag kikade där för en timma sen, kan ha varit för tidigt. Hoppas de kommer idag. Brevlådan var inte riktigt uppdaterad heller efter igår. Så hoppas på tur, att brevbärarn inte varit där!

Börjar känna mig lugn det där med Amadeus. Dels för hans ägare stöttar mig mycket. Dels för jag börjar acceptera det hela.
Det här blir en erfarenhet. Trotjänaravlivning. Jag hade för längesedan sagt till mig själv att den hästen jag tvingas ta bort, och om det inte är akut så ska det vara trotjänaravlivning. Men jag trodde aldrig att jag skulle behöva göra det så snart. Jag är bara 19 år. Många andra i min ålder har inte varit med. Hållit i hästens huvud/grimma när allt sker. Det gör ont att ens tänka på det. Men jag börjar få en klar bild över hur jag vill ha det.
Men jag vet inte vilken metod. Jag väger för- och nackdelar hela tiden. Det är inte så lätt. Skickade en artikel till ägaren varför jag velar så, och hon blev också kluven efter att ha läst artikeln. Hon förstod alltså mina tankar. För min egen skull är ju spruta bäst. Men kanske inte för Amadeus. Men han är ju huvudskygg så jag vet inte om han accepterar att en främling räcker fram en sak i huvudet på honom. Kanske får jag hålla i hans nosrygg, då brukar han förstå att det inte är någon fara. 

Det här är så svårt. Det pågår storm i mitt huvud. Jag vet varken in eller ut. Men det känns ändå på något sätt bra att det här ska bli av. Få slut på hans plåga. Få slut på hans tråkiga liv. Det är nästan så att jag börjar känna glädje. För hans skull.


Men jag vägrar fortfarande inse att det ska hända.

Jag och Amadeus för alltid <3

Orkar inte ens äta..

Frukost. Nej säger jag bara. *suck*
Ska försöka dricka lite oboy ja köpte ju i måndags.. Men inte druckit ändå.

Gått runt o varit ledsen bara.

Ska ner o duscha om en stund sen ska jag till Liostra innan bussen går. Ska ta av lindorna och kanske släppa ut henne, beroende på väder. Det är alldeles för mörkt ute och jag har inte kollat ut heller. Bara varit i sängen, på toaletten och sitter här nu..


Ska åtminstone försöka öppna kylskåpet nu. Hoppas mjölken inte hunnit bli gammal bara..

Suck


hmmm.

hopplektionen idag sög. eller halvsög. gick bra stundtals men Liostra ville inte hoppa och kändes allmänt okänslig. beror nog på mig.. jag åkte häst tror jag.



tappsko idag också. gick sådär, gjorde ett misstag som innebar att man skulle ringa veterinär, tur att det var ett dött ben..... jag måste hitta min stora fokus. jag har tappat fokusen. nästa vecka ska vi slå på tappsko på riktig häst. inte fan kan jag göra misstag då.
känns som jag inte klarar av nånting. stalltjänsten idag var bättre än igår.


bröt inte ihop förrän jag kom hem igen.


tänkte och längtade efter att laga den middagen jag var så sugen på. hamnade här och är inte ens sugen. bara ledsen. nere.


Svårt. Skitsvårt.

Hade ridit Liostra, det var lätt ridning, med lite galopp. Testade sötmalmsbettet och hon verkade tycka att det inte var så dumt. Hade gramantyglar utifall att hon skulle bli som i lördags, när hon var nästan oridbar med vackra (ironi) hjorthals. Men idag verkade hon inte så konstig.
Kändes inte så stum heller, som jag upplevde henne i somras när jag red på ett annat bett som de hade på henne. TROR det var rakt gummibett. Ska nog köpa det också, så kan jag variera lite. Men jag hoppas slippa köpa gramantyglar, jag lånade dem idag.




Ska åka till Amadeus snart. Tänkte försöka sätta mig o jobba lite med skolgrejer men det gick inte bra. Kunde inte släppa tankarna om Amadeus.

Jag kanske skrev det men jag vet inte. Igår handlade jag o mamma lite snacks o dricka o åt Mc Donalds käk. Jag stoppade i mig 3 cheeseburgare, stor pommes. Ledsen. Ögonen var alldeles svullna och röda. Folk tyckte nog att jag inte såg klok ut.

Hursomhelst, så köpte vi saker till Amadeus, lite nästan som om vi förberedde oss för hans sista veckor. Det var jättesvårt jag började gråta i affären också. Vi köpte pepparkakor, russin och morötter till honom. Pepparkakor är hans absoluta favoritgodis.


Sitter och velar väldigt mkt, vill inte åka till honom. Sitter och gråter. När jag kommer till honom kommer jag gråta. På vägen dit kommer jag se suddigt, pga tårarna. Han undrar nog varför matte gråter så mycket. Eller så har han själv förstått, eftersom han beter sig som om han kastat in sin handduk. Kvalitétstid som gäller nu.

Det sägs vara värst innan man bokat tid och bestämt sig för metod o allt. När det ögonblicket som jag väntar på är över så ska det vara lättare. Jag hoppas verkligen det, för jag orkar inte ha det så här. Jag försöker förtränga Amadeus. Försöker undvika tankar på hur kort tid jag har kvar med honom. Försöker förtränga att han faktiskt fortfarande finns och måste tas omhand. Jag vill inte ta hand om honom, jag vill sörja. Gå vidare. Lägga fokus på annat.


Mamma sa "ja men vi fixar en ny häst" men det blir ju inte så. Vi har inte råd med nytt hästköp. Det var ju inte heller ens meningen att jag skulle ha två hästar. Det var något hon helt enkelt kom på. Men hon tänkte inte sig för innan hon tänkte på det, det var alltså en rent spontant reaktion från henne. Ska vi ha en ny häst ska jag ha en liten minishettis. Ni tänker "vad kan man göra med såna". Jag säger, jag ska ha den som min kompis. Att leka med i paddocken, springa o jaga varandra som jag och Amadeus gjorde. Inga krav på den, ingen ridning. Kanske körning då och då. Mest sällskapsponny tänker jag mig. Sällskapsponny till MIG, framförallt fast den lär ha kompis i hage. Men nu ska det inte bli nån ny häst.
Ingen häst kommer kunna ersätta Amadeus, ens hur mycket jag än vill. Amadeus är Lundgaards Kohberg som han från början hette. Ingen annan individ.


Ska se till att få nya kort på honom. Minnen. Känslan av att han finns där. Så kan ni se hur lurvig han blivit med sin vinterpäls.

Nej nu åker jag, med pepparkakorna, morötterna och russinen, till Amadeus och ger honom villkorslöst kärlek. Det förtjänar han.


Fan fan fan


Vill och kan inte fatta det

För helvete.

Svårt att somna. Tårarna pressar.
Vaknade o kände mig väldigt tom. Vaknade en timme för tidigt. Började storgråta igen.
Vill inte fatta.
Jag tänker väldigt egoistiskt just nu. Det kanske jag behöver
FAN.


Jag älskar ju honom. Bara älskar älskar älskar honom. Min bäste vän.

Men jag kämpar med bilderna i huvudet, av hur han verkar ha kastat in handduken.
Han ser inte jättekry ut. Jag vill inte. Vill inte.


Om en timme ska jag till stallet. Stalltjänst. Vet inte hur jag ska orka med dagen idag. Ska nog bara ligga hemma typ hela dagen. Förutom att rida Liostra. Har ändå inga lektioner att gå på idag. O bita i det sura äpplet o åka till min älskade. Det är så jävla svårt att stå o lukta på honom o gosa o veta att han ska försvinna. Det kommer inte ta lång tid.


LIVET ÄR SÅ JÄVLA ORÄTTVIST!!!
Hade det varit annorlunda om jag inte hade mina förväntningar i somras? Känner mig så jävla skyldig. Men ändå hade det upptäckts väldigt tidigt, prognosen var väldigt god sa de på Södertörn. Fan fan. Skuldkänslor väller över mig


FAN I HELVETE.
*gråter*

Orkar inte

Liostra, hoppträning idag gick bra trots småmiss


Hästsjukhuset idag. Orkar inte kommentera. Ska i varje fall vara med Amadeus ändå in till slutet. Han ska få det bra, det har jag lovat honom. Galoppera på gröna ängar och beta en massa gräs och leva rövarlivet och leka med massa kompisar.

Mamma är här med mig nu, skönt att ha henne här.









*gråter*

Kort hemvisit

Åkte hem till Stockholm under EM/kvällen igår, jätteskönt att vara hemma. Kändes dock konstigt och fel att jag är där, det är ju här jag borde vara. Kändes som jag satt mest o funderade på när jag skulle åka tillbaka när det blev mörkt ute. Lite sent o vara där liksom :)
Men det var skönt att få middagen serverad, ostschnitzel och pommes med bearnaisesås. MUMS! Jag åt som en karl (häst). Mamma blev lite förvånad över mängden som fanns på tallriken. :P
Sen så var det också lite fika, bakelse (jag fick dock inte den jag ville ha :P) o lite munkar också. Mysigt o vara hemma :)

Satt o hjälpte min syster att räkna lite i sin mattebok också. Det var kul. Skönt att äntligen känna att matte är rätt så lätt :P Fast det är inte så konstigt när man suttit o läst Matte B o sen ska man hjälpa systern som går i sjunde klass :P


O hästarna då? Jajjemensan jag var klar med dem, gick upp kvart i sex å åkte till Amadeus, fodrade, red och släppte ut. Hästarna fick äta medans jag red ca en halvtimme, sen släppte jag ut A o de andra. A fick sitt hö i hagen. Åkte direkt till Liostra, tänkte prova ett bett, gummibett som är tvådelat. Men det var på tok för tjockt, hon kunde inte stänga munnen riktigt :P Fick rida på hackamore.
Hittade idag ett sötmalmsbett till rätt storlek. Eftersom det är träning imorgon rider jag på hacket då och testar sötmalmet på onsdag. Förhoppningsvis är hon någorlunda ridbar :P


Joggade Liostra idag och A reds ca 30 min (mindre kanske).


Åh nu ska jag ta o käka lite god enkelt käk sen sova! Kom hem rätt sent inatt.

Idag känns det lite lättare.
Bara morgondagen att oroa mig för, hästsjukhuset då :/ känns inte så jättebra men jag försöker vara positiv. Men det är assvårt, ni anar inte.


Nåja..
Hej!

inge kul det här..

Testade ett bett på Liostra idag, hon var nästan oridbar. Så var inte mycket till ridning. Det var ett bett med kopparrullar och D-ringar.
Fick låna ett tvådelat gummibett, såg lite väl tjocka ut. Men jag testar iallafall.
Sen jagar jag ett sötmalmsbett i rätt stl, jag har 13.5 men hon behöver 12.5 MAX!

Amadeus longerades. Vi var tre st som kollade. Höger bakben var vi överens om. Jaha, vad ska det bli av det benet nu då. På tis ska vi se. Känner mig rätt ledsen när det gäller A. Fattar inte hur det kunde bli så. Massor av tankar susar igenom mitt huvud på högvarv.
Tänk om han blir utdömd? Tänk om han aldrig mer kan ridas normalt? Tänk om han blir promenadhäst?
Men en sak är säker. Jag och ägaren tänker likadant. Men ett sådant beslut ska inte behöva tas. Det hoppas jag verkligen inte. Är som sagt jätteorolig.

Var i Örebro igår. Självförsvar och Curling. Tyckte inte att curling var spec kul, men däremot vår lärare. Han var japansk och kunde inte säga R eller U. Stackars tolk som skulle tolka, hon stod o skrattade bakom sin mask. Jag hade lite svårt att hålla masken redan i början men sen blev jag gravallvarlig, det hjälpte tolken också tror jag :P

Åt lunch på Corner, fick i mig (håll i er nu!) EN OCH HALV pizza!!! Sen hinkade jag i mig två stora glas cola. Direkt efter skulle vi till Mifune, budoklubb o testa självförsvar. Jag skämdes lite för min gravida mage, men försvann som tur efter en stund :P Stod o höll in magen, men mina snälla idrottslärare skrattade åt mig. :P
Jag äter väl rätt mkt när det väl gäller.. *host host*
Men självförsvaret var inte så himla spännande, men man lärde sig nåt. Kanske bra o ha i verkligheten men jag tror jag inte använder det jag lärt mig eftersom jag kommer istället buckla på den attackerande människan. Enligt dem så ska man oskadliggöra förövaren. Jag anser att om man bucklat ner förövaren så har man även oskadliggjort den.. Eller?... Jag hade väl fått skulden.
Får stå o skrika "KIIIIHHHHAAAA!!!" så kommer jag nog ihåg det jag lärt mig. För när man säger "Kiha" så tycker jag att det är nåt man skriker mitt i nåt slags karateslag :P Jag är nog lite knäpp men whatever. Eller det är nog nåt annat slags ljuduttryck. Jag skiter fan i det, jag kör mitt egna jävla race istället, det gillar jag.

Imorgon åker jag till Stockholm. Har ingen lust men vill ändå. Tanken är nog inte den som den var från början. Antar att det är nåt jag får acceptera. Men det är bara så jävla tråkigt att det ska vara så.

Ska sova nu, har morgonfodring imorgon. Ha det bra ni.

Ibland tycker jag att mitt liv suger trots att jag har mycket av det bra i livet.


suck..

1. Liostra var stressad idag, men hoppade fint.
2. Amadeus är halt, eller han markerar ganska kraftigt endast i trav, vilket betyder att han inte är frisk längre *suck*
3. Döva människor upphör aldrig att förvåna. Pinsamt! Tycker synd om dem. (Ja, jag vet att jag är en döv människa men jag anser mig vara utanför den patetiska dövvärlden) PS. jag står för vad jag just sa. PATETISK!!!!
Dagens höjdpunkt!!!------------>4. Jag träffade mina nya vänner, de hette Ben, Fred och Nils. Det är döda hästben, som jag fick öva på att slå på tappsko och att ta av skor. Intressant! Och förresten, de alla 3 var jättesnälla och var alldeles stilla och väldigt medgörliga!
5. Jag var grym på tappskokursen idag, jag kanske ska bli hovslagare?
6. Jag har inte gjort mina skoluppgifter än.
7. Liostra har blivit klippt igår, jättejättesnäll!!!
8. Örebro imorgon - curling o kampsport.
9. Jag vet bäst själv hur jag fungerar i olika situationer. Behöver inte bevisa/motbevisa det för nån. Jag är tillfreds vid tanken att jag VET.






Ingenting mer o säga. Trött på blogga. Trött på dator. Trött på Internet.
Datorn/Internet stjäl så otroligt mkt tid. Ikväll när jag sket i datorn kände jag äntligen motivation att laga en riktig maträtt. Igår gick jag nämligen till sängs med glass i magen. Inte bra.

Örebro imorgon. God natt.

Okej...

Har inte hänt så mkt sen sist. Haft ont i huvudet och lite trytande intresse för blogg. Men känner att ni är värda att få veta lite ändå ;)

Har tagit det lugnt med Liostra, bara joggat henne ut igår och idag. Mkt tittig men börjar uppföra sig ganska bra.

Amadeus har varit RIKTIGT underbar igår och idag vill jag säga. Så jag tror inte att det är nåt han försöker säga. Att flytta undan höger skänkel verkar nästan vara en baggis nu. Har ridit i ridhus oxå, han kändes rätt så jämn trots otaktheten som alltid ligger o spökar.
Känner mig inte längre så orolig för han ska ha varit sämre, eftersom det inte känns sämre, faktiskt.
Travade i 10 minuter idag. nästa vecka blir det nog 20 minuter.
Om två veckor ska jag GALOPPERA!!! *wieeee* :)
Gosig kille det där må jag säga, stod och borstade lite länge idag efter ridningen, han tyckte att det var riktigt skönt verkade det som :)


Kz dag idag, skulle gjort ett prov men jag bestämde mig för att göra det nästa vecka, kändes inte bra idag. Hade då bara svenska och idrott. Svenskalektionen var åt helvete tycker jag, så jävla tråkig.

Men det vände ju när jag hade idrott, då åkte vi in till västerås och lärde oss lite om fäktning. Det var jättekul och det var spännande att fäktas, men jag ska säga er, jag höll på o dö i den äckliga dräkten, så jävla varm. Jag tappade fokusen lite och presterade lite sämre. Men kom tillbaka så småningom men förlorade ändå :P Vann 2 matcher av 3 så jag är nöjd ;) Inledde med 5-0 dock haha. Det var bara o vara snabb och smart, vilket jag redan är ;) *thihi*


Nej men huvudvärken är här. (som vanligt). två veckor innan glasögonen kommer, då ska de fantamej hjälpa. Jobbigt o gå runt med nån slags bäver i hjärnan som håller på o gnager hela dagarna eller så fort jag sitter här eller läser :(

Hej svejs, god natt!! 


mamma <3

Mamma var här hela dagen igår.

Red Liostra o sen skulle jag rida Amadeus men han bråkade så mkt att jag blev skitsur på honom. Så j-vla less nu på hans krångel, han har börjat krångla de senaste dagarna. En gängtapp gick sönder när jag skulle brodda honom också, tur jag hade en till. Blev så förbannad, när jag redan var det. Han stod och ryckte åt sig sitt framben också vilket gjorde mig ännu mer irriterad.
Först så vägrar han låta mig fånga honom i hagen (ALDRIG haft problem tidigare förut sen han flyttade dit till Lindas stall, ens om han bara varit ute 1 timma, började bråka i onsdags typ) Sen så var han allmänt otrevlig och krånglade när jag försökte brodda. Bakbenen var inte o leka med heller, han skulle vifta med dem åt alla håll o frambenen skulle han rycka åt sig.
*suck*
Sen ridningen, den var inte rolig, blev ännu mer less på honom, bråkade och bråkade. Hittade spö på tågbanan, mamma gav mig den så läxade jag upp honom o då äntligen flyttade han med höger bak under sig. Innan dess hade han fuskat hela tiden, så fort jag bankar till rejält med höger skänkel så stegrade han och försökte springa iväg istället för att göra det simpelt när jag bara trycker lätt med skänkeln - flytta på bakdelen undan höger! Får se hur han är idag. Ingen större lust med honom faktiskt..


Less less less less.


Vi skulle byta däck på transporten men det hann bli mörkt, så vi åkte till willys o handlade lite mat, så jag skulle överleva i 2 veckor till. Byter däck gör vi nästa gång mamma är här.

Inte längre säkert att jag tävlar dressyr om 2 helger heller. Beror på väder, vägunderlag och hur Liostra känns. Men jag hoppas att vi kommer iväg iaf.

Väl hemma så lagade mamma lite mat och städade lite :) Jag var hos Liostra o lindade hennes ben.
Sen satt vi o myste lite.

Vi skulle klippt mig men det glömde vi bort, får ta det nästa gång istället :)

Glasögon är beställda!!! Äntligen. Hoppas de hjälper mot huvudvärken.

Ska gå  o lägga mig i min säng o mysa lite.

Hej

trött.....

Det känns meningslöst med rubrik om man inte vet vad som ska stå där..
Nåväl..

Har varit på KZ igår, skitdag, mot idrott B kursen så började jag må dåligt.
Trots en rejäl lunch där jag åt typ 8 pannkakor så var jag ändå hungrig när jag gick från matsalen.

Huvudvärk spirade också. Det här är åt helvete.

Kom hem å åt en tidig middag för en gångs skull. Åkte sen till Liostra, borstade henne o lindade hennes ben, hon fick också morötter. Det var trevligt.
Sen åkte jag till Amadeus o red. Vet inte hur han känns, han känns både ren och oren. Dock inte oren när jag rider honom i form. Men känns konstigt på långa tyglar, jag kunde känna det trots han hade snöstyltor. Traven är fortfarande otakt, svårt att känna då.

Hade snöat jättemkt under kvällen igår, blev en hel del snö. Idag är allt vitt :)

Mamma är på väg hit, vi ska ha mor och dotter-dag idag. Och så hinna med lite saker. Hon kommer med lite stuffs också, blir riktigt nice :)

Känner mig ensam ofta. Vill ha nåt djur hemma. Råtta kanske? Eller kanin. Jag tror att det blir en råtta. Varför vet jag inte. Eller det kanske inte blir nåt alls. Brukar ju ofta prata mkt men det blir ingenting. Så jävla synd att jag inte har Bert och Åke här :'( Åke dog och Bert slutade äta så vi var tvungna att lämna tillbaka honom. Stackars Bert som förlorade sin bror :( Han heter nog Grisen nu. Tror inte hon som gav bort dem gillade namnen Bert och Åke :P


Nåja. Börjar känna att jag babblar. Jag ska nog ta o äta frukost nu.

Vi hörs.
Hej svejs


typ 200 km/h

Japp, banhoppning idag.
Hoppade min dam.

Kan väl säga att jag inte klarade grundomgången, fick ett stop.
För jag är en sådan dålig ryttare.
1:a hindret kändes bra, sen i anridningen mot hinder nr 2 var jag för kontrollerade och kortade upp hennes galoppsprång.
5 språng till hinder 3, jag red uselt, där fick jag stopp, var inte tillräckligt bestämd med vart jag skulle rida, blev ganska arg på mig själv. Liostra segnade ihop o var ovillig, fick smacka på henne, då lydde hon och jag visade att vi skulle hoppa, tryckte på ganska mkt, stort språng men fin ändå.
Hinder 4 fin, lite fort.
Hinder 5 var ganska bra, dock mkt kontroll i anridningen, "låste" henne.
7 språng till hinder 6, var helt ok, minns inte så mkt, gick så fort, kanske var för fort också, jag tryckte på ganska mkt.
Hinderkombinationen 7a och 7b var hon riktigt fin.
Hade ändå kul idag, kände mig så besviken över att jag inte kunde vara bestämd och säker på mig själv på hinder 3.
Började även dåligt, framhoppningen var ok, sen skulle man få hoppa hinder 2 innan man började bana. Direkt lyckades jag få henne att vägra, för jag litade på henne för mkt. Men sen hoppade vi. Jag kunde inte slappna av och låta det flyta liksom. Fick rida om hinder 2 och 3, två gånger, sista gången red jag på lite glappande tyglar, då var det PERFEKT. Bara att se till att styra rätt med skänkeln. Hon var jättejättefin tycker jag.

Får dock se till att bättra mig till den 8 dec, nu vet jag ungefär vad jag behöver träna på inför banhoppning. Slappna av, andas och våga vara "frisläppt". Och rida bättre helt enkelt.

På kvällen var jag hos A, var ingen bra idé att rida honom idag så han får vila. Ska se om jag hinner ta mig till ridhus imorgon. Måste dte i det här jävla skitvädret.
Snöade igår, MYSIGT, tjocka och stora snöflingor, precis som det ska vara på julafton. Marken var varm så snön var inte kvar på asfalten, under natten frös allt till is och hård snö. Körde runt på min moppe, det var busenkelt *ironi*!
Så det har varit is i backen hela dagen. Verkar bli ganska varmt igen ikväll, eftersom det var mest vatten överallt. Ganska lätt att köra moppe från Amadeus.

På förmiddagen hade jag tappskokurs, teori. Nästa vecka ska vi träffa på några döda hovar/ben. Jag har redan namngivit mitt ben. Men det är dock ganska så hemligt, ni får veta när jag väl träffat mitt ben :)


Ska sova, slocknar snart. sov så gott ni allihopa!
hej hej!

Skitdag igår..

Ja, tänker inte säga nåt mer.

Idag har det varit ok. Orkar inte skriva så mkt. Ska lägga mig redan o sova lite. Trött. Ont i huvudet som vanligt.

Hoppade Liostra på riktigt idag. Gick mkt bra, dock jättesvårt att släppa helt i händerna, eftersom Liostra är extremt het och vill så mkt, hon är väldigt väldigt lydig, jag som är van med övertydliga och "grova" hjälper blev bara för mkt för henne. Men så småningom började jag våga släppa loss henne lite. Behövde jag ett extra galoppsprång var det bara att räta upp mig o så vips har jag fått ett extra galoppsprång!
Det är verkligen en konst att hoppa Liostra, jag lär mig allteftersom, hon är extremt spännande måste jag säga. Hon hoppade riktigt fint idag, dock lite tveksam ibland men det var bara att rida på.
Råkade jag ta i med händerna för att göra förhållande slår hon med huvudet och blir som att sitta på nålen i en symaskin. Studsig och väldigt hetsig.
Ska jag vara ärlig så är jag inte ens i samma nivå som henne, det går alldeles för snabbt! Jag hänger inte med i hennes tempo, hinner inte reagera för hon är så snabb. Jösses säger jag bara. Satt o bara höll om skänklarna o såg hindret komma till oss så reste jag mig o så flög vi över hindret. Liostra verkade ha haft riktigt kul idag, likaså jag :)
Längtar redan till våran första tävling i december, om man bortser från dressyrtävlingen sista helgen i november förstås. På torsdag ska vi hoppa bana och bli filmad, får fan se till att inte rida illa då. O vi får se hur fort det kommer att gå :D riktigt fort kan jag väl säga. Hon är en bra omhoppningshäst, riktigt speed i sig. Jag får se till att bara flyta och våga släppa loss henne, för jag vill inte få blåmärken på röven efter att ha studsat runt på henne. Ska bli kul att se hur det går på torsdag.

Amadeus verkar oren IGEN... Får se.. ska rida han några dagar som vanligt, blir det värre så är allt åt helvete. Hoppas bara att det är svaghet. *suckar*
Longerade honom lite kort idag, som "kontroll" o frambenen var fräscha, men det var inte riktigt fräscht bak, lite ojämn, inte halt men ojämn. Fan också. Jag har inte ens berättat för ägaren. Bäst att skicka en mail innan jag stänger av datorn.. Så slipper hon läsa den här nyheten här på bloggen..

God natt

Krig är bitterljuvt

Det räckte med att Malina vill att jag ska utveckla begreppet bitterljuvt när det gäller krig.

Jag kan berätta vad jag såg, genom videokameran som de amerikanska soldaterna bar på, höra fruarna berätta hur männen förändrades efter 16 månader i Irak.

En av dem fick mig att reagera, och det han sa stämmer ju ganska bra. "Soldater tränas för att döda". Men just han, han gick alldeles för långt, han gick fram till rebellerna som precis blivit nerskjutna. Han sa saker som inte var lämpliga, dessa kommentarer togs bort. Istället visades stillbilder på de kropparna, eller snarare vad som fanns kvar av kropparna. Han tyckte inte att det var fel. Han sa i efterhand att han sa något i stilen "Jag är glad att ni är döda". Han tyckte att det skulle vara konstigt om han sa "Jag är ledsen". Jag förstår att det skulle vara konstigt men vad fan, stå o filma men håll käften i så fall tycker jag.
Några av dem sa att de var där för oljan som finns i Irak. Några säger att de var där för att försöka upprätthålla ordningen i Irak så de kan få utvecklas i rätt riktning vilket är väldigt svårt just nu när det finns så många rebellgrupper där.
Många soldater valde Bush som president i den senaste omröstningen. Bush blev ju omvald, som ni redan vet. Soldaterna tyckte att hans machogrej inte var så dålig, för det var spännande att få strida. Det var vad de hade drömt om. Det var alltså vad de sa, Bushs "machogrej" - det kan bara betyda att Bush vill kunna vara en jävla macho?! Bush hade även stått o ljugit om att stridsberedskapet är återkallat men det var inte vad de amerikanska soldaterna såg, tyvärr. De såg strider varje dag, de blev beskjutna varje dag. Varje dag var det någon som skadades, eller t.o.m dödades. Jag såg många irakier dödas.
Bland annat en civil flicka. De skulle åka i konvoj, med en lastbil. De brukade vanligtvis köra både först och sist, men den där gången körde lastbilen. Den körde ganska fort och de amerikanska soldaterna skrek åt varandra att de inte kunde åka så fort, för folk på väggrenen klev ut när som helst utan att se sig för. Det såg jag också. Men det jag inte såg var incidenten där en flicka som bar på kakor träffade en av de amerikanska Humvees. Det var inte mycket kvar av henne. Hon levde men var medvetlös. Folk bakom dem hade inte sett att de stannade så det blev en total kaos. Man kunde höra (i mitt fall se) att en av soldaterna sa åt den andre att lugna sig. De var förtvivlade över att ha kört på en oskyldig civil flicka.
De lärde även den irakiska polisen att skjuta, eftersom de uppenbarligen inte visste hur man sköt. Det kanske var nödvändigt mot rebellerna. Jag vet inte?

Hemma sa fruarna att männen blev aggressiva, vissa mer eller mindre. De vägrade prata om det som de hade sett i Irak. De hade ju upplevt så otroligt mycket. Man kunde se männen vara stressade, eller såg ut att inte må bra. Men de teg som muren.

Jag låg hemma i min trygga säng o kollade på vad det skedde. De visade tyvärr inte något som t.ex kvinnokränkningar, våldtäkter eller nöjesdödande. Det var kanske inte dem, utan andra grupper som inte ingick i dokumentären.

Bitterljuvt? Det finns soldater som vill hjälpa. Det FANNS ett syfte med Irakkriget. Men det syftet verkar inte längre gälla. Saddam är störtad. Hängd. Död.
Just nu är det bara bittert med kriget. Men när Irak väl utvecklats till världens yngsta demokrati så är det ljuvt (de sa att det kunde ta så lång tid som upp till 20 år). Då kan man tänka att det åtminstone fanns mening med att ha amerikaner där. Men det borde finnas en gräns tycker jag.
Den gränsen är redan för längesen överskriden, tyvärr. De amerikanska soldaterna verkar ha blivit hjärntvättade av alla strider de varit med i och därmed lyckades de bli aggressiva och förlora sitt empati. De har ju familj och vänner hemma i USA som de älskar. Men i Irak går det inte att älska och känna empati verkar det som, för de håller ju på o strider mot rebeller varje dag, de dödar. Man kan inte döda med empati och samvete. Det tror jag att det kan vara orsaken till deras dåliga handlingar mot civila människor. Men vi ska vara glada att det inte är generellt bland dem.

Men Bush, som sagt. Han vill vara macho, den där jäveln. Jag blir bara så besviken, så jävla besviken på apmänniskan. Han är ju jämförbar med en schimpans som vill verka tuff. Skönt att han inte längre kan bli omröstad.

Ja, bitterljuvt, början, mitt i kriget är det bittert, men när det väl ger resultat så är det ljuvt. Men det finns så många meningslösa krig, det förnekar jag inte. I mitt förra inlägg kan ni se att det står "ibland". Alltså krig är ibland bitterljuvt.
Jag tror att Irakkriget kan vara ett av de bitterljuva krigen. Eftersom det från början hade ett syfte, som tycks inte riktigt syns idag, men vi påminns nog när det ordnar sig därnere.






ERIK!!!!!!!!!!!!! I've a mission for you. Eftersom du bor i USA just nu, kan du inte fråga lite folk därborta om varför soldaterna finns i Irak? Vad de anser om Irakkriget. Inte starta nån diskussion om du inte orkar. Men jag är nyfiken på vad de skulle säga. Vill inte höra på media, det är tillräckligt för mycket skit som kommer ut ur dem ;)

Uppdaterat!

Uppdaterade min hemsida. www.pia.sederholm.nu om ni inte redan vet adressen...

Har anmält mig till dressyrtävling, ska rida LB:1 2006 på hoppstoet Liostra :P


Känner inte riktigt för att skriva så mkt, det är lite sent o jag vill upp i tid imorgon utan att behöva sega och stressa. För när jag stressar blir jag seg istället. Sådan är jag.

Helgen har varit stressande på grund av lata människor som uppenbarligen har lågt IQ o inte förstår vad vissa enkla saker innebär. Från o med nu flyttar jag Liostra till Amadeus stall på loven. Punkt slut. Så jävla less på det här.
Richard var här hela helgen. Jag hade saknat honom. Skönt att äntligen känna mig uppskattad och omtyckt. Att ha två hästar till vardags, när det är skoldagar och vanliga helger är konstigt nog, mindre slitande än att ha två hästar på lov. Det beror på  att andra människor gärna drabbar varandra. Jag har ett gott samvete, men ibland straffar det en, men jag kan inte hjälpa det. Det kommer bli lättare när jag inte längre har kvar Liostra i kungs på loven framöver.

Nu börjar huvudvärken igen. Mina provbågar har kommit men ingen av dem passar, tyvärr. Måste ha smalare bågar, på grund av mitt skithuvud, ska maila företaget o fråga om de kan skära till glaset, jag ska ju ha båglöst så det är bara att minska på bredden på glasen så ska det funka. Det tycker iallafall jag.

Ska glutta vidare på Discovery, om de amerikanska soldaterna i Irak. Jag tror att de är både på gott och ont. Man hör så många olika saker, bra och dåliga. Amerikanerna är så stolta över sig o tycker att de är generellt viktigare och förtjänar mer. Jag tycker att man ska hålla tysta minuter för  de civila irakierna som dog. Afghanerna också. Men det var bara amerikanerna som fick sina tysta minuter.
De irakiska ungarna älskar eller hatar amerikanerna. De kommer till amerikanerna för att leka, men ibland räcker de upp fingret åt dem.

Krig är ibland bitterljuvt. Vad jag menar med bitterljuvt, kan ni nog lista ut. Eller så får jag återkomma en annan dag o förklara om ni önskar det. Ni vet hur ni kan få er önskan uppfylld. KOMMENTERA FÖR FAN DÅ!!! ;)


Hejdå.

Halvblind.......

Vaknade med ett jävla vagelöga som störde mig redan kl 5 på morgonen. Hallå jag har lov?
Gjorde rent skitögat. gick o la mig igen. Försökte somna om men ögat stacks o bråkade. Till slut somnade jag iallafall, som tur är.
Vaknade tjugo över åtta av ögat IGEN. Jag som skulle sova till nio.. Gjorde rent igen, ögat var nästan helt ihopklistrad. BLIND PÅ DET ENA ÖGAT!!!!!!

Nej då, när jag gick upp så mådde ögat bättre iaf eftersom det fick "vädra" lite. Gick o red Liostra, gjorde mkt öppnor o slutor i alla gångarter. Så fin så, min gumma :)
Hon är så fin när man rider, man behöver inte göra så mkt, hon förstår så mkt själv. Det är lätt hänt att man blir lite lat, som tur så säger hon till skarpen om jag börjar bli lat, då gör hon inte riktigt som jag tänkt så får jag jobba så gör hon rätt. Jag är ganska ovan att kunna plocka så mkt ur hästen. När jag red Bamse och Victor så fanns det alltid något att förbättra, att öva på för att stärka dem. Men när jag rider Liostra så känns det som jag bara sitter i min underbara Prestige-sadel o tänker "I've no ideas!!!" När jag väl gjort skolorna, tempoväxlingar i alla gångarter o både hög och låg form, sidledsövningar i alla gångarter o volt i olika storlekar. Okej??? Jag måste nog bara lära mig att bestämma mig för att fokusera på en sak, som t.ex jag så duktigt gjorde idag, började med min vanliga uppvärmning och sen fokuserade jag på öppnor och slutor i alla gångarter. Hon var jättefin, som sagt.

Släppte ut henne i hagen o mockade hennes underbara box (usch). Gick hem o kopplade av lite inför färden till Amadeus.
Åkte dit o red honom. Han var fräck i 2 sekunder, när jag blev arg så slutade han. Idag var äntligen traven lite mer i sin ordning men han lyssnar inte på bromsen *suck* Bara hänger o biter tag i bettet o skiter fullständigt i vad jag vill göra. Jag måste nog olja bromsen så ska det nog fungera. "Trimma" i paddocken imorrn då, då jävlar anamma ska det klaffa ordentligt. Eller, eh fast det gör det alltid i paddocken, då är han nästan alltid lydig, När han INTE är lydig är när jag tvingar honom använda sitt högra bakbenet ordentligt, han är svag i det o måste musklas upp, han spårar inte nu vilket känns som jag sitter på en sned häst, inte så skönt så jag är stenhård på att han använder det benet ordentligt så ska han bli lite mer rak i kroppen av sig självt.
Mockade hans box, var ännu värre än vanligt (det är ganska hemskt till vardags) Det såg ut som om han tagit urinutdrivande medel, kiss överallt och jag mådde illa av ångorna därinne och det var ännu mer skit än vanligt också. I o för sig är det inte så illa, trots allt för om det var renare än vanligt hade jag varit orolig. Tänk om han har förstoppning, inte fått i sig tillräckligt med vätska osv. Tack o lov för Liostra är renlig av sig, bajsar i en fin hög och gömmer det under allt spån, som en katt ;)

Sen åkte jag tillbaka till Liostra o tog in henne från hagen, åkte hem o här sitter jag. Kvällen är ung o jag är trött. Headache too. Väntar spänt på mina provbågar, hoppas på de kommer imorgon så jag kan prova dem under helgen o skicka tillbaka på måndag när jag bestämt mig för vilka det blir. Oroar mig bara för bredden från skalm till skalm jag har ett litet huvud som även är smalt. Skithuvud säger jag bara.

Nej nu ska jag inte vara elak om mig själv nu (tänker skithuvud fortfarande)

Ska nog FÖRSÖKA göra det snyggt i lägenheten o diska lite. Den är lagom skabbig nu o jag börjar vantrivas i den här röran.

Vi hörs.

RSS 2.0