OK, idag blir det inte långt.

Känner inte för att skriva så mkt om mina tankar, å andra sidan har jag ändå inte hunnit tänka så mkt som jag tidigare gjort. Nog också för det inte finns någon mening med att tänka över/på saker som är "kvar" att tänka över/på.


Idag har jag varit på KZ, haft rolig gympalektion o sen andra lektioner har varit helt OK. Sista lektionen var vi ut o paddlade (idrott B). Vi paddlade från Hallstahammar, nästan hela vägen ner till Strömsholm men vi stannade vid Westernqwarn. Det var kul och armarna känns OK nu fortfarande, hehe. Mina händer är missfärgade av paddelns dåliga färg. Det var skönt att komma ut ur lektionssalarna o bara vara ute o njuta. Det var roligt också. Killarna välte med båten, moahaha. Först säger de att de skulle byta plats, sen ändrade de sig för det lät så fånigt och sa istället att det var med flit, haha. Både frös kan jag säga iallafall! Jag var trygg i min lilla båt :P

Sen när vi var framme fick vi gå världens svåraste tipspromenad men jag och min kompanjon vann iallafall :P Sen grillade vi lite korvar. Kom hem sent, det blev lite senare än planerat, för pojkarna var så illa tvungna att välta o nästan dränka sig själva, haha. Kul syn var det iallafall :P

Hann inte så mkt med hästarna som jag ville. Men det var nog för att det var lite annorlunda idag, Victor fick stå idag, total vila alltså. Kan vara bra för hans unga hjärna och kropp att smälta det som hänt :) Var till honom och kollade så att allt var OK, tänkte tvätta hans svamputslag på magen men det var för sent, de hade låst C-huset så jag får göra det imorgon istället. Han hade också lyckats bajsa i sin vattenkopp, vet inte när han gjorde det, färskt var det iallafall. Jag rensade och han var törstig, han var nog glad över en ren vattenkopp. haha =)
Bytte till hans nattäcke o fixade hans mat.

Åkte sen till Amadeus o promenerade med honom, inte så kul men mötte en tjej o vi pratade o plötsligt blev promenaden väldigt lång, eller nej den blev lite långsammare och tog lite mer tid. Sen fick jag ordna allt hos Amadeus o ge honom kvällsmat eftersom de andra fick medans vi var på promenad. Han var inte glad. Dags att börja täcka honom lite grann. Nu i år tänkte jag inte ha honom lika mkt täckad som förr eftersom han inte rids, då skadar det inte att han får lite extra päls i år. Får se till att han inte fryser, vilket han inte borde göra med pälsen han lägger på sig nu =) Får gå med tunt regntäcke fr.o.m nu.
Jajjemensan, allt har varit trevligt idag alltså.

Skönt att inte vela hit o dit det här med hästköp och allt det.

Saknar min Richard något så otroligt mkt. Tycker att det är dags att vi ses. snart 1 månad sen sist :( Nåja, jag överlever, ni som känner mig vet att jag är en otrolig överlevare ;p

Ska lägga mig i soffan o kolla på tv. Ska ta det lugnt o skönt ikväll. Imorgon har jag morgonfodring hos Amadeus, heja mig :P

God natt!

Suck, då var allt igång igen

Sakta men säkert började jag bestämma mig för Talvano, klarar han inte besiktningen skulle jag ha Victor. Punkt slut. Nu vet jag inte längre.

Hoppade bana idag på Victor, visserligen fick jag RIDA men han var inte tveksam, bara lite tittig. Han hoppade allt och var jättesnäll o han tyckte också att det var roligt. Han gjorde verkligen sitt bästa. Stina var jätteförtjust i honom och jag är JÄTTEnöjd!! Victor är verkligen guld. Hans hjärta är också av guld.
Han vill verkligen göra allt för sin ryttare och försöker verkligen (lyckas jättebra också) men han vill att det ska ske i hans ultimata fart vilket betyder - långsamt. Alltså det går inte fort att rida honom :P 
Vi hoppade banan utan några som helst problem. Han är så himla snäll och jag tycker så mkt om honom.

Nu fick jag reda på lite saker, vad Talvano är behandlad för egentligen och jag reagerade starkt på det. Jag har för mig att det inte behövde vara så men det känns ändå "Tänk om..." Och det är det som jag har dålig erfarenhet av. Men jag hoppas att det INTE var det utan att det var något enklare än så men att han behandlades bara för säkerhets skull för att smörja...
Men det löser sig. Nog.

Jag vill fortfarande ha Talvano. Victor är andrahandshäst. Men man vet aldrig.. *suck*

Jag vill upp i klasserna snabbt och möjligen kunna vara kvalificierad för YR SM (Alltså jag behöver inte tävla, men jag vill ha möjlighet!), jag har bara två år kvar av Young rider om jag inte har fel. Talvano är perfekt (förutsatt att han är helt frisk  och skadefri hela tiden) för mig att komma dit.
Med Victor hinner jag inte till YR SM. Eller jo, möjligheten finns men jag vill inte sätta en för hård press på honom så att han går 140 som 7 åring. Jag tycker att det är för hårt även om de flesta 7 åringar kan gå 140 då. Men jag vill hellre ha en hållbar häst på lång sikt, då är det bättre att skynda långsamt. 120 tills de är 6 år, sen 130 som 7 åring, sen 140 som 8 åring känns helt ok. Sen får man ju vänta o se hur långt hästen kan fortsätta.

Stamtavlorna mellan de 2 - Victor har bättre stamtavla. Fast Talvanos behöver inte vara sämre. för både de har mammor som är Keur-premierad. Inte dåligt alltså. Det är ju motsvarande Sveriges diplomatsto. Hmm, det är ju en hel del som ska spekuleras. Det beror också på avkommorna, Talvano kanske ändå är bättre häst än Victor. Eller tvärtom? Det är svårt. Jag vill veta. Om 5 år - vart är de då? Tävlar nån av dem eller t.o.m både på elitnivå??
Vem av dem är bäst? Jag vill inte göra ett misstag eller välja fel.
Nån som har telnr till nån spågumma som kan garantera 100% säkerhet för vad som kommer hända?

Nej, nu ska jag försöka ta det lugnt. Men det är ju svårt, när både hästarna är guld men på sina sätt.



Jag har förresten köpt en fin sadel till Victor. Fick bli en sprillans ny sadel eftersom ingen annan passade.. Hoppas den passar den hästen jag köper - vilken det nu än blir. Jag är mkt nöjd med sadeln - den är fin och skön att rida, men fan den är verkligen hal!!! Haha men det går över snart. Det är ofattbart, aldrig har jag haft en egen sadel. Men det är underbart.
Två veckor kvar tills vi får besked om vilken häst vi köper. Två veckor kvar tills jag fyller år.
Jag bryr mig inte ett skit om min födelsedag, finns viktigare saker nu runtomkring mig. Jag skulle inte beklaga mig för ifall min födelsedag inte firades ordentligt (ska det vara ordentligt kan jag ju svepa i mig lite sprit o bli full o låtsas att hela mitt liv är en stor fest!!!) Bara jag får matbord i födelsepresent blir jag lycklig. Och en häst blir det definitivt antar jag??? Det beror ju som sagt hur allt går..
Min student ska åtminstone firas ordentligt ;) Kan ni skriva upp!


Åh studenten. Jag längtar till den varma sommardagen, den 12 juni. Då har jag avverkat tre år på en kall och tråkig håla, med 400 hästar omkring mig. Kämpat i motvind, kyla, värme, svett, tårar och blod. Allt jag lärt mig här på stället, allt jag lärt mig av alla människor kommer jag att bära med mig i hela mitt liv. Jag står där i en vit klänning och studentmössa. "För jag har tagit studenten!!!" Åh jag längtar. Alla bekymmer jag har just nu förblir ett minne blott, något jag har lärt mig av. Kommer bära med mig erfarenheten i framtiden.

Nja, nu kom det ju åtminstone en positiv tanke :) Det är verkligen mitt sista år här på Strömsholm. Jag tror inte att jag kommer återvända hit efter jag tagit studenten, jag tror jag behöver en rejäl paus härifrån. Jag vill arbeta och vidga mina vyer. Och förhoppningsvis har jag fortfarande två hästar vid min sida, om inte fler :)

Imorgon ska jag till underbara KZ, jag vet att lunchen inte är nåt o se fram emot (FAN JAG MISSADE DAGENS LUNCH: PANNKAKA :( ) Men vi ska ta oss en paddeltur på vår idrottlektion - det är kul :P Bara man inte ramlar i det svinkalla vattnet :P

Ska ta mig en tallrik gröna ärtor och sen ska jag lägga mig i min underbara säng. Jag är trött. Jag är verkligen utmattad efter alla mina känslostormar jag går igenom hela dagarna, varje dag. För varje dag som går blir jag alltmer kluven. Snart ser ni två Pior, Pia nr 1 har höger arm, höger ben, höger halva av ansiktet och höger halva av kroppen. Och Pia nr 2 har resten. Det låter ju trevligt, då kanske jag kan tracka folk från olika håll samtidigt!!
Nej nu börjar jag svamla och mina fantasier blir barnsliga = klara tecken på trötthet. Jag har lust att sitta o skratta åt mina fantasier men jag är för trött för att skratta också. Svårt dilemma..

Nej nu allvarligt.. Det här inlägget börjar spåra ur lite, men nu har jag ju skrivit lite (eller mkt) Ni får ju läsa så lite eller så mkt ni vill, det vet ni säkert redan ;)

Heeeeej svejs och god natt!


Jag är inte mig själv längre

Jag tror att jag har tappat bort mig själv.

Noll kontroll över mig själv. Kommer jag att gå in i väggen nån dag? Jag känner mig så trött. Jag vet inte vad det beror på. Jag försöker se till att få i mig så bra mat som möjligt (med andra ord har jag inte förbrukat alla mina 10 nudelpaket!! Haha) Nu bor jag ju själv, har ingen mamma som lagar mat åt en. Ofta är jag så trött att jag inte orkar stå o laga mat.

För en gångs skull har min lägenhet sett fin ut i en hel vecka, men nu är den bombarderad igen. Förvånande? Nej. Tvätt som behöver tvättas, disk som behöver diskas. Soppåsar som behöver få komma till sitt sopbo. Jag är så trött, jag orkar inte göra så mkt längre.
Trots att mitt schema för den här veckan o nästa vecka är slappt. Men jag känner mig stressad, känner att jag inte har kunnat varva ner. Jag är så förvirrad, vad är det jag vill, vad är det jag söker? En häst, men vilken ska jag köpa? Amadeus är inte frisk än heller så jag har börjat känna ångest över allt. Så ledsen över hur det ska behöva bli så här.

Jag saknar att ha saker glasklara, att kunna planera utifrån det.
Sen så har inte försäkringskassan hört av sig angående mina bidrag så nu står jag här med ett stort hål i ekonomin eftersom alla räkningar inte tar paus när jag säger att jag behöver lite tid på mig.

Sen så har jag fortfarande ingen sadel som passar Victor. Varken jag eller mamma kommer fram till något förnuftigt. Sadelmakaren här sa glatt att han kunde stoppa om Amadeus sadel så att den kunde passa Victor men jag fick säga stopp, eftersom det ju inte är min egen sadel. Och jag vill inte heller ha en brun sadel när allt annat är svart. Kanska slänga 14 tusen i sjön o satsa på det? Då blir vår budget för engångskostnaden för en häst mindre. Jag vill inte riskera 14 tusen på en häst som jag är osäker på om den ska bli min.

Talvano galopperar och hoppar hinder höga som hus i mitt huvud, varje dag. Jag saknar honom så mkt. Försäljaren har sagt att han fick sitt första galoppass igår o kändes fräsch. Hoppas att han känns ännu fräschare till nästa besiktning. Så att jag kan få köpa honom.

Jag har inte träffat min älskade på 3 veckor minst nu. Jag börjar ledsna. Jag saknar honom. Jag önskar att han kunde bo här, tillsammans med mig. Men trots att jag önskar det så kommer det bli svårt att det blir verklighet. Jag saknar någon att sova med, jag saknar någon som håller om mig. Jag saknar när någon tittar på mig som han aldrig tittat på andra.
Älskling, kom hit o var med mig, så kan jag vara lycklig igen. Dörren står alltid öppen för dig.

Jag är sällskapssjuk nu. Tack o lov så finns Victor, trots att han är en häst, för han älskar att mysa och är väldigt kramig. Han är min bebis nu :) Amadeus är inte mkt för att gosa men han är härlig när han har bra dagar.



Kan nån ge mig något som får mig att sväva i moln och tro att allt är bra?

Jag är extremt festsugen, då har jag roligt och kan glömma alla bekymmer för kvällen. Nån som vill med ut o festa lite??? Ja just det, min plånbok stinker av tomhet, nån som kan bjussa på lite dricka då? =P

Nej ska gå tillbaka till känslostormarna och försöka göra det bästa av situationen.

Hejsvejs.

Ridlektion idag :D

Ja, var ledig hela morgonen, skönt vill jag säga. Släppte ut Victor i hagen o sen åkte jag hem igen o sov. Sen gick jag upp vid tjugo i elva.
Hade klassråd o sen var det ridning.
Inga hinder, och inomhus. Det gick rätt bra idag, Victor gjorde sitt bästa trots det var lite svåra övningar för en unghäst och vi kände inte varandra såååå bra.
Imorgon ska han nog bara skrittas, så han får varva ner lite o ladda inför hoppningen på torsdag, då ska vi hoppa bana och bli filmad, jag vet inte hur jag känner inför det. Hade hellre hoppat lite ordentligt med honom innan vi hoppar en bana, men nu får vi ta o göra vårt bästa. Sen hade jag tänkt att han ska få vila på fredag. En unghäst behöver ju vila lite mer än en äldre häst.

Victor är en riktigt härlig häst, jag tycker så mkt om honom, han är den rätta hästen om man vill stå o kela med.

Försökte hitta en sadel till honom, den som passade honom bäst var för dyr.. :( Det var svårt att hitta en passande sadel, vet inte varför men det verkar bero på hur han är byggd. Bara att vara nöjd, imorgon ska jag försöka med Biderman, kanske har de begagnade sadlar? Hoppas det. Vill inte betala för mkt för en sadel till en häst jag inte vet om jag ska köpa. Jag tror att jag bestämt mig för att Victor får vara en "reservhäst". Alltså om Talvano inte klarar nästa besiktning får vi ta Victor om lärarna inte tycker att han är FÖR orutinerad. Men känns lite som det är en bra bit till 120 och sen kan vi ju inte klättra i klasserna lika snabbt som med Talvano. Ja, både två har sina nackdelar och fördelar.

Nåja det löser sig, bara typ två veckor.

Amadeus har visst hamnat i skuggan, förlåt lille gubben, jag menar inte det. Men det finns inte så mkt att säga om Amadeus, förutom att vi ska till hästsjukhuset på tisdag. Sen så går vi våra promenader som vanligt, varvat med små uppmärksamhetsövningar, för att han inte ska mista respekten för mig när han är intresserad av nåt annat (inte roligt att bli "pågångad" herregud vad konstigt eget ord jag hittat på!). Idag var en "bad day". Bara att bita i sura äpplet o gilla det. Annars har han varit fin tycker jag :)


Nu ska jag ner till Victor o blöta lucernhinkarna till imorgon så jag får sova - NÄMLIGEN LEDIG IMORGON!! Och det är inte så att jag är ledig utan det är ingenting på schemat imorgon, åh jag älskar det!!!

Hej hej / Glada Pialoppan

Aj!!!

Vaknade med värsta träningsvärk i hela kroppen, hur ska jag kunna rida i eftermiddag?

Nåja, det går bra :)

Kände för att skriva några saker men jag tror att jag låter bli, eftersom det kan bli väldigt onödigt.
För visst behöver jag inte bevisa något eller försvara mig. Det är som det är och jag tänker skita i läget. Det räcker med att jag vet. Jag vet hur jag lever mitt liv. Jag vet vad jag gjort, men jag vet även NÄR jag gjort det. Folk får komma o säga vad fan de vill. Jag vet sanningen om mig själv. Det räcker så. Detta är mitt meddelande till ALLA människor, vänner eller inte - prata aldrig om mig, spekulera aldrig om mig, tro ingenting om mig om ni inte anser er känna mig VÄL. Notera att det inte står "kände" utan det står "känner".

Idag är en ny dag. Mitt gamla liv är bortblåst. Jag har länge stått vid tröskeln till min framtid, men inte velat kliva över för att jag har envisats så länge med att tro bra saker. Men nu inser jag, att min tveksamhet var helt onödig. Mina riktiga vänner som känner mig har hjälpt mig över tröskeln. Jag saknar inte den gamla goda tiden. Jag saknar inte någon längre (inte gjort det på länge). Jag tror att både jag och alla andra har nytta av att jag lämnat er allihopa. Jag känner konstigt nog inte sorg. Men det är tack vare er, nu är jag inte ironisk, utan jag verkligen tackar er allihopa.



Malinja - tack, du har fått mig att inse värdet av riktiga vänner. Det är en underbar lärdom jag kommer ha nytta av i hela mitt liv. Min dörr står öppen för dig nu, imorgon och för alltid. Jag älskar dig.


Åh vilken skön dag

Vaknade, gick o red barnet Victor. Höll på att få smaka på mitt livs ridtur, men som tur fick jag kontrollen över honom. Jag vet inte vad det var som hände, nåt skrämde honom eller så fick han nån ryck o började bocka runt hejvilt och vända på 5-öre. Försökte trimma men som ni nog kan gissa så gick det inte riktigt bra men till slut fick jag honom att lyssna på mig och flytta sidleds i böjt spår och galoppfattningarna var som en dröm.
Lille Victor, kanske ska man inte tro att han ALLTID är sävlig. *fniss*
Ser inte riktigt fram emot ridlektionen imorgon, eftersom vi ska hoppa UTOMHUS. Idag red jag utomhus och han fick ju lite spel, eller vad det nu var.
Men jag ska lova mig att inte behöva baka tårta, jag har i o för sig ingen ugn här hemma ändå :P
Ska sitta kvar, för kung och fosterland!!! Hihi.

Tränset satt bra redan som det satt, jag är bekymrad över hur hans sår på utsidan av mungipan kan uppstå, det är där rynkan finns. Ändrar jag sidostycken så blir det en glapp, eftersom pullarnosgrimmans nedre rem "lyfter" upp bettet en aning, kanske ska jag köpa en engelsk nosgrimma istället? *fundera* Har smort rejält med vaselin innan ridning och sen en del Idominsalva, snart bör det gå över, hoppas jag iallafall. Victor är ett mysterium för mig, har aldrig stött på det problemet förr. Men jag har ett par veckor på mig att lösa mysterium och därmed kanske har jag blivit en erfarenhet rikare?! :) Det är alltid spännande med olika hästar, varje häst har nåt som avviker "det normala".

Imorgon ska vi se till att han får en sadel som passar honom, Amadeus sadel satt inte bra sa dem, vilket jag också trodde. Men allt löser sig snart!!

KZ idag också på eftermiddagen, börjar visst kl halv ett på måndagar, om inte nån ändring ibland sker.
Hade roligt idag, min religionlärare är rolig också, tror att det blir bra religionlektioner fast det ämnet inte är så intressant för mig som är ateist.
Sen hade jag idrott B också, friidrott. Haha fan va trött jag blev! Men jag fick beröm för min längdhoppsteknik *stolt* och även häcklöpning, jag hoppade så fint över häcken :D
På fredag ska vi paddla, jag ser fram emot det, ska bli kul men bara vi inte ramlar i vattnet, för då är det kallt och jag blir sur :P  Grillning efteråt. Kan bli mysigt!!

Imorgon är en ny och spännande dag. Jag längtar :P

Ska till jippii nu o spela lite ;)


Hejsvejs
 Tänker på dig, Talvano


Jag tänker inte göra det

Jag tänker inte bevisa NÅNTING för någon. Det behövs inte heller.

Jag är tillfreds med att veta saker själv.


Tro vad fan ni vill, men tror gör man ju i kyrkan.
Vet ni inte saker, gå till kyrkan o tro saker där.
Kanske kan ni få svar av Gud? (jag är ateist och tror inte på nån skäggig gubbe i himlen)


*suck*
Jag är verkligen trött på tjafset, började med något väldigt opersonligt.
Nu har det blivit för personligt, och det som inte är sanningen är väldigt sårande.
Jag är inte heller den jag var. Jag vet. Jag behöver inte förklara mig.
Likaså med er - ni behöver inte förklara er. Har jag inte heller bett om.


Lev era liv själva så ska jag sköta mitt liv själv.

Farväl


Lite ridning o freetime.

Red i förmiddags, Victor gick helt ok, lite motstridig ibland. Kan bero på att det var rörigt på ridbanan där det var lektion. Strömsholm låter som världens mest organiserat ställe - tro inte det! Ridhusschemat saknade massa saker o flera av ridhusen var upptagna. Jag blev lite irriterad.
Jag kände mig inte riktigt fokuserad på min ridning så därför blev det väl inte riktigt så bra. Men så småningom ska vi två kunna samarbeta bra och då blir ridningen mycket mer spännande. Kan behöva göra så att han blir lite känsligare för hjälperna, nu måste man ju ta i för att det ska hända något i tempoväxlingarna.

Imorgon ska jag trimma lite ordentligt innan jag åker till skolan så ska det gå bra på lektionen på tisdag, då borde jag ha kunnat se vad och hur mkt jag kan kräva av honom. Och berätta vem han är för Stina förstås!

Vi ska hoppa utomhus, blir roligt att se hur Victor reagerar, eftersom jag hoppade honom inomhus i fredags.
Hade även det längre bettet, det var mkt bättre. Dock verkar det nypas i mungiporna, jag ska se över det så det blir bra, jag kan nog behöva justera tränset ytterligare, så att det sitter bättre. Jag tycker att det satt bra nu men man får ju vara lyhörd för hur utrustningen påverkar hästen. Victor ville inte bli insmord i mungiporna, jag fick övertala honom så gick det ganska bra. Höger mungipa är absolut inte nåt han gillar att man vidrör. Dags att han vänjer sig, för nu blir han insmord så han blir mjuk och inte så torr i mungiporna. Även om det inte behöver smörjas in är det ju aldrig skadligt att de hålls mjuka och fina, har bara sett positiva effekter så varför inte fortsätta med den vanan jag invande för 10 månader sedan.


Känns lite dumt att skriva här på bloggen eller ens säga det överhuvudtaget, men jag saknar Talvano. Jag är bara så kär i honom. Jag hoppas att han blir bra till nästa besiktning. Det är som om det var nåt speciellt med honom. Trots att Victor är trevlig att rida och han är jättemysig att hålla på med och tycker om att kramas o kelas så är det något som saknas. "Det" som man brukar kalla, kanske är det som saknas.
Tänk om han inte klarar nästa besiktningen, vet inte hur jag ska ta det då. Mamma säger att jag kanske vill ha Victor om 3 veckor och att jag inte ska tänka på Talvano. Men jag kan inte sluta tänka på honom. Jag är helt fast. Jag har ju hittat häst som har "det", "det" som tilltalar mig. Någon annan tycker att Victor har "det". Jag tror jag kommer hitta något sådant hos Victor men just nu är det något som saknas. Den känslan försvinner när jag drömmer bort vidare till Talvano. Den senaste provridningen gick nästan som en dröm, det sista hoppet var en dröm, för mig var det helt "wow". Jag har aldrig känt mig så självsäker som på Talvano.
Lärarna föredrog en annan häst, fast Talvano verkade trevlig. Men jag hade ju bestämt att jag skulle ha Talvano. Men nästa gång han besiktigas får jag svälja min stolthet och önskan, för ifall han inte går igenom är det kanske så att det finns en annan häst som passar mig ännu bättre?
Nej jag har fastnat för Talvano. Men jag försöker vara öppen och inte ha honom i tankarna så mkt. För allt kan förändras på 3 veckor. Visst?



Å andra sidan, måste berömma mig väldigt mkt, för nu har jag städat lägenheten TVÅ gånger på en vecka, det känns underbart att ha det så här rent! Sen har jag dessutom möblerat om och nu har jag ett "matbord" och det är utemöbeln, haha! Tvn står för tillfället på en bokhylla. Min underbare älskade pojkvän har nämligen en tv-bänk över och han kommer med den till mig :) Bara ett riktigt matbord med tillhörande stolar saknas!!
Lägenheten känns så mkt större än förut, det är underbart må jag säga!!!

Nu ska jag bara klura ut vad jag ska laga till middag, lutar åt ostschnitzel och pommes frites med bearnaisesås, gott!

Hej svejs!!


Pust, vilken stressig dag!!

Äntligen är jag hemma och kopplar av!!

Började dagen med att åka till Amadeus o lämna lite saker + hämta hans sadel, som jag skulle använda till Victor. Så när vi äntligen var i kungs, så hämtade jag Victor och ställde honom i c-huset o började fixa honom inför ridning. Hade inte hunnit köpa skydd o så, vilket vi skulle göra när jag ridit. Sadeln satt helt OK verkar det som, Victor kanske är lite för rund för den sadeln men den fick duga tills jag köper en ny sadel som är tillpassad honom iallafall, blir förmodligen på måndag när jag är ledig hela förmiddagen o inte börjar förrän halv ett.

Innan jag satte upp hade jag stora problem med tränset, det var jättekonstigt med storlekerna, själva sidstycken och pannbandet satt jättebra men pullarnosgrimman var åt helvete. Jag fick göra 5-10 nya hål för att det skulle sitta bra. Bettet var lite kort kändes det som.
Sen när jag äntligen satt upp så red jag lite, lugnt och kände mig fram ORDENTLIGT och provade hur han lyssnade på vikthjälperna och framåtdrivande hjälper. Det gick hyfsat, lite långsam reaktion på de framåtdrivande hjälperna men det blev bättre så småningom, galopperade lite. Det var en verklig skillnad och jag satt stilla i sadeln, igår skumpade jag runt. Jag skrattar åt den blotta tanken att jag red illa och i helt fel kläder igår :) Men idag kände jag verkligen på hans fina gångarter, rörelserna var fina och trevliga. Han var väldigt jämn och jag gjorde lite tempoväxlingar + lite sidförflyttningar och han var jättetrevlig. Lite långsam i reaktionerna när man försöker skänkla men det blev bättre när jag upprepade samma saker. Han blev inte svettig eftersom det var lugn ridning idag, bara varm under sadeln.
Kände direkt efter ridningen att nåt höll på o hända i mina ridmuskler under bältet, de kommer bli biffiga efter 3 veckor på Victor, härligt!!
Han var underbar att ha med och göra, han ville pussas o kelas en massa, men vi var tvungna att dra vidare för att hinna med det mesta innan mamma skulle åka hem.

Åkte till sadelmakeriet här och köpte ett längre bett eftersom han hade fått små sår vid mungiporna :( Vi köpte även benskydd och reservgrimskaft. Sen åkte vi o köpte lucern, damen i butiken var jätteglad att se mig igen, jag är en trogen kund sedan jag fick hem Amadeus ;) Nu köper vi bara liiiiite mer av henne :)
Därefter var vi i Amadeus stall och lunchfodrade snabbt, sen åkte vi till Toyota för i mammas lilla bil hade en säkring bränt sönder så hon fick fixa ny. Åkte förbi apoteket i jakt på avmaskningsmedel, fanns inte rätt medel där men köpte vaselin till Victor så hans mungipor mjukas upp innan ridning o vid behov, vaselin har jag lärt mig vara en trogen vän till hands!!! Salva till mig också.
Sen till hööks och handla lite, täcken (vet inte om storleken stämmer, får duga så länge tills vi har en häst som vi köpt!) Och massa borstar. Så nu blir även Victor väldigt fin i pälsen :) Och den hästen vi köper också förstås!!
Det var inte små summor vi spenderat men det är ju värt det.
Handlade även lite mat till mig, måste låta er notera att jag köpte tio förpackningar nudlar. Mamma säger att jag kommer att få skörbjugg, haha. Fast jag hade tänkt äta nudlar IBLAND ;)

Nu har jag varit i både stallen o fixat foder för imorgon, så nu ska de två pållarna klara sig gott och väl till imorgon :) Jag känner mig så glad nu när jag har en häst som jag kan RIDA på!! Det är underbart!!

Nu ska jag ta o slappa lite.
Ni får ha det så bra!!
Hejsvejs!


Vilken dag!!

Först var jag till KZ och hade en tråkig lektion och introduktion för terminens Svenska B.

Sen hämtade mamma mig o vi åkte ner till Linköping, sen lastade vi Talvano, han hade nog inte åkt något vanligt transportsläp men han gick in snällt med longerlinor, precis som Amadeus. Han stod blickstilla i släpet, man kunde inte tro att man hade en häst med sig. Men man såg att han var där eftersom han åt :) Hönätet skakade och slängdes runt.
Väl framme så gjorde vi longerprov, det såg jättebra ut!! Ingenting som markerar eller nånting konstigt. Sen när vi skulle göra böjprov så såg det ut o bli U.A. Tills man böjde höger bak så hittade man nånting högre upp på benet, men ingenting på nedre delen.
Det var någonting där, men det verkade inte vara något i leden, men de sprutade ändå in i bakknäled, förmodligen för att smörja?? Det kunde varit någon slags sträckning, han ska gå ett galopprogram så ska vi se om 3 veckor, då ska han besiktigas om och vi får se hur det går.
Att han inte klarade besiktningen igår var ett slag i ansiktet. Jag som hade hoppats så mkt på honom, det var något speciellt med honom som gjorde att det bara fanns Talvano i mitt huvud. Tänk om det inte är meningen att det skulle vara vi två? Det vet man ju aldrig, det kanske visar sig vid nästa besiktning!
Vi diskuterade hur vi skulle göra, vi ville ge Talvano en chans till, det hela löstes med att jag fick prova några hästar när vi skulle vara tillbaka så skulle jag låna en av dem under tiden vi väntar på Talvano.
Väl tillbaka till Talvanos stall så skulle jag prova en 5 årig valack, han var nästan svart men man får nog säga att han är mörkbrun eftersom han inte riktigt var helt svart. MÖRK var han. Han heter Victorito och kom till Sverige för två veckor sedan tror jag.
Så det var han jag skulle provrida, nu bara ett annat problem. Jag var ju inte beredd på att jag skulle rida!! Så jag hade baggyjeans, stallskor och jag fick låna hjälm. HEJ OCH HÅ!!! Så fick jag sitta upp o rida fram lite, kände mig fram och sen hoppade jag lite. Det kändes helt okej med hästen, det funkade med honom. Försäljaren tyckte inte att jag skulle prova fler hästar, han var lite stressad han också eftersom han skulle ha ett födelsedagskalas.
Så det fick bli Victorito som åkte med oss.

I bilen pratade jag och mamma lite, det var lite konstigt. "Vem är den där hästen vi har i släpet??" liksom. Han var en helt okänd häst, inte nån häst som vi längtat till, det var ju Talvano, men nu ska jag försöka förtränga Talvano ett tag (typ 3 veckor) och lägga tid och energi på Victor. Han är en skönhet kan jag säga, verkligen!
Det kändes lite lustigt att det hela blev så, men det var en väldigt bra tillfällig lösning.

Ja, dagen igår har minst varit oförutsägbar! Men spännande :) Nu hoppas jag att Amadeus sadel sitter helt OK på Victor så kan jag ha den tills jag träffar sadelutprovaren så ska vi se till att köpa en sadel till Victor. Så att jag kan rida honom till dess, jag behöver ju rida några ggr så jag vet vad det är för en häst jag sitter på egentligen, jag red ju inte direkt så jättebra igår heller, hej och håååå ridning som sagt.

Idag är det en hel del som ska hinnas, vi ska köpa lite mer saker som saknas och vi ska till Hööks och köpa täcken. Och vi ska köpa lite foder också så Victor får lucern och så lite hinkar.

Vi hörs ikväll!

Oj oj

Nu kom jag på att jag inte uppdaterade igår, right?

Vet inte varför. Men nu sitter jag o äter frukost, kan väl passa på att skriva lite.

Igår snackade jag med en bekant från Holland om Talvano, fick tyvärr höra en hel del dåliga saker om gården han kommer ifrån, tydligen är det hans bekant som ridit/tävlat Talvano också. Sen fick jag också veta att Talvanos pappa är en fransk hingst och han är ofta hård i munnen och hästar som är efter honom brukar vara svåra i munnen. Talvano är stark och man måste jobba med honom, så det stämmer nog vad min bekant säger. Jag kunde inte hitta nån information så det var bra att ha honom tillhands! :)

Nu idag ska vi se till att Talvano kommer igenom besiktningen u.a och röntgen u.a det känns nervöst!! Jag saknar Talvano så mkt. Men nu känns det lite suspekt eftersom min bekant har sagt att man ALDRIG ska köpa nån häst från den gården om man inte besiktar och röntgar, så det känns tveksamt så nu försöker jag vara väldigt neutral med känslorna. Om det inte blir vi så är det väl meningen att jag ska ha en annan häst.

Nä nu ska jag äta upp den sista biten av smörgåsen och sen ska jag ner o duscha, känner mig väldigt ofräsch :P


Hejsvejs!


Hmm.

Jag börjar fundera lite, det här känns tråkigt.

Först så är det bara så att folk aldrig bjuder mig på nåt för de tror att jag inte kan komma. 
Bjuder du inte så ge fan i o tro att jag inte kommer då. Låt bli o bjud mig av nån annan anledning istället så känns det bättre i min själ.
Och det här känns alldeles för konstigt, känns som folk ibland bjuder mig för de tror att jag inte skulle komma, vilket precis hände nu. Jag vet inte, jag ångrar att jag svarade lite för fort. Jag kunde ha avvaktat lite, men det där ingår ju en middag så jag tror att jag kör på det ändå, kan ju inte skada o försöka iallafall.

Ibland så suger allt, verkligen suger.
I detta ögonblick önskar jag att jag var nån av killarna på MTV, de verkar ha kul och är glada. Här är det en helt annan stämning i min lägenhet, självklart är det jag som är ensam om att ha den här stämningen och det är jag som ensam skapar den här stämningen. Jag vill bara gå under jorden o va för mig själv. Eller vara hemma i Stockholm där jag åtminstone har ett par vänner som jag litar på.

Jag trodde aldrig, att paradiset för hästfolk skulle vara så här jävla deprimerande. Jag är ju en av hästfolket och jag är hemma bara hos hästar, hästar är hela mitt liv. Varför ska Strömsholm vara så deprimerande?

Min tolk sa: "Jag ser att det saknas nånting hos dig, du har inte längre den samma glöden du hade tidigare" Och vi kom överens om att det förhoppningsvis beror på att jag saknar en häst och känner att jag inte riktigt kan flyta med. Men att jag är deprimerad beror nog inte på att jag inte har en häst i Kungs, utan det här sociala umgänget. Jag saknar de gamla 3:or som bjöd med mig och jag kände mig verkligen som en del av dem. Men nu är de borta, allihopa. Bara min klass kvar, jag kämpar med goda tankar om dem, men jag är ändå rädd att de ska ha nåt i baktanken. För jag har varit med dem i 2 år och känner inte en enda kotte av dem. De alla andra vet vilka de är och vilka de kan lita på, vilka de gillar att umgås med. Jag känner mig snarare som en trevlig utböling på något sätt. Alltså är jag inte nån "dålig" utböling. Bara nån som hamnar utanför fast denne är trevlig.

Och jag är så jävla less på människor som tror att de är så bra och att de vet bäst. Jag är så jävla trött på att höra en massa skitsnack. Somliga påstår sig kunna kompromissa för allas bästa men i nästa mening de vräker ur sin otvättade mun är det helt motsatta, som att det ska vara så o så punkt slut. Vadå, är det då att kompromissa? Det tror jag minsann inte, ta o tänk efter FÖRE ni öppnar er mun. Snälla, för allas skull och för allas välmående, tänk efter FÖRE så kanske det inte blir så jävla korkat sagt.
Jag glömmer ibland att tänka efter FÖRE, men sakta men säkert lär jag mig att inte säga saker för fort, utan att tänka igenom det.

Det är verkligen pinsamt när en person får det att låta som att dennes erfarenheter är facit. Alla erfarenheter är inte likadana, det borde de flesta fatta. En erfarenhet kom ut idag, det stämde inte alls med min erfarenhet. Men inte kommer jag o börjar diskutera massa skit om att MINA ERFARENHETER ÄR FACIT, undrar någon om den saken ska de fråga mig för att få facit på det de undrar! Eller ska man försöka vara ödmjuk o lyssna till andras erfarenheter? Jag var själv en sådan som inte brydde mig om andras erfarenheter, mina erfarenheter skulle alltid vara så. Men nu inser jag, att det var rent ut sagt korkat av mig, jag tycker att jag har varit pinsam. Nu på sistone har jag försökt bolla lite olika slags erfarenheter för att lära mig nya saker och se saker i andra perspektiv än min egen. Mina erfarenheter har börjat "diskutera" med varandra, i vissa situationer kanske jag försöker fundera ut nåt, men då har jag självklart min erfarenhet i bakhuvudet men jag försöker även ta in andras erfarenheter och kanske försöka kombinera dem på något sätt så att det blir en bra lösning. Vissa gånger har det fungerat, andra gånger har jag fått lämna min tidigare erfarenhet och provat mig på andras erfarenhet som tydligen var bra.

Sen behöver ni inte gömma er under era "machomaskeradkläder", jag genomskådar det och jag tror att några som känner igen de personerna förstår samma saker som mig. Jag är så trött på människor som tror att de är macho/så mkt jävla bättre än alla andra. Tack och lov så är det inte många som är sådana.

Och om ni tror att jag mår dåligt över att ha så mkt o göra så är det inte grejen, att ha stalltjänster känns smärtfritt, dock lite segt nu i början men när det kommer igen så är det inga problem. Jag trivs så mkt bättre i Kungs än i Röda stallet faktiskt. Samarbetet med andra i min stallgrupp funkar helt okej tycker jag, tror att det blir bättre så småningom. Så illa känns det inte stallmässigt iallafall, sen så har vi ju inte haft några riktiga lektioner än, men det känns skönt ändå så här långt.


Känner att nu är det rätt läge att avrunda lite.
Ta av er era värdelösa maskeradkläder och var inte så rädda för att ni är lika värda som alla andra, även den personen du skulle önska all död över.

Var lite schysta nu, ni alla! Jag försöker varje dag, varje minut.
Var lite öppen om alla lägen, det kan vara lärorikt. Jag försöker varje dag, varje minut.

Jag försöker vara optimistisk varje dag, det är inte lätt, men jag kämpar på.

Å vad duktig jag var!!

Städade faktiskt lite i förmiddags :) La in alla kläder i garderoben, har lite kläder kvar i en svart säck men jag ska gå igenom den, tror att den innehåller kläder jag inte bryr mig om, eller så är det vinterkläder. Vi märker det sen när jag kollat i den. Har dock en ikea-påse kvar men det är mer blandade saker i den, ska bara lista ut vart de ska vara o så.
Dammsög gjorde jag FAKTISKT!! :D

Imorgon är jag ledig mellan kl 8 o 10 så då ska jag gå igenom frysen o slänga lite saker o göra rent toan ordentligt o lite till. Jag behöver en mini makeover över lägenheten (inte sovalkoven dock).
Vad jag vill ha:
*Riktig tv-bänk
*Litet matbord
*Hylla till toa

Färdigt. Trots att det är enkla saker jag saknar så har jag ändå inte råd!!! *panik*

Jag måste lista ut hur jag gör. "Tv-bänken" som jag har är en utemöbel, för man fick ta vad man haver.. Haha, därför är jag lite less på den :P

På tal om man tar vad man haver - igår när jag lagade min middag, taco. Jag hade köpt majsburkar och när jag skulle öppna hittade jag inte den där lilla öglan som man drar i för att öppna, jag blev galen för jag saknade konservöppnare!!! Men jag är så smart att jag listade ut o använde en kniv till att hugga i burken, jag högg en liten halvmåne o öppnade den. Majsen smakade väldigt bra och jag blev belåten :)


Nä nu har jag nog andats ut tillräckligt så nu ska jag iväg till Amadeus o promenera med honom o förbereda hans mat till imorgon.

Vi hörs nog ikväll igen :P

Helsike vad segt

Vaknade kl sex, pallade inte, sov vidare till tjugo i sju o gick upp, fick skippa min vanliga morgonrutin och sticka ner till stallet direkt för att ha stalltjänst.
Sen när vi var klara gick jag hem o sov. Vaknade halv tio, kände mig jätteseg. Men nu har jag ätit lite frukost o funderar på att packa upp alla kläder jag har. Men jag känner mig alldeles för seg.

Men jag tänkte att om jag skriver här på min egna blogg "Nä, nu ska jag gå o göra iordning stallet" kanske det verkligen händer!?

Eller ska jag säga att jag ska först gå o fixa min tattoo så är jag redo sen?
Jag vet inte..

Varför är det SÅ tråkigt att städa? Kan inte det vara roligare?

Nu ska jag skippa bloggen o då ska vi se om jag kommer till skott, ni märker nog det ikväll när jag uppdaterar igen...


Hejjjjjjsveeeeeeejs!

Hjärnan skriker alldeles överhettad "sluta ät, du är mätt!!!"

Resultatet? Svimfärdig med en mage som ser ut som en bowlingklot... Den känns även tung.


Nåväl, första riktiga skoldag. Var inte alls så illa egentligen, var ledig hela förmiddagen o hade min första stalltjänst också.
Babblet för nykomlingar (förstaårselever) gick bra också. Var lite spontant och skönt.
De såg dock livrädda ut när vi berättade om alla regler... När vi hade blivit klara, frågade vi "Är allt glasklart?" *dödstyst* Jag: Vad bra då är allt klart som korvspad!!!
:P

Sen har jag varit hos Amadeus o pysslat om honom. Att spraya på honom funkar bra nu, tror att han är så glad över att vara här att han slappnat av, förut innan han stod bete kunde han inte sprayas, sen under betet gick det jättebra eftersom det behövdes med insektspray, jag hade tränat honom. Sen kunde jag spraya honom medans han stod lös i stallgången. När han stallades in o var inne i 1 vecka så var det väldigt jobbigt för honom. Nu kan jag åter ha honom lös i stallgången o spraya på med pälsglans. Så det har hänt bra saker sen han kom hit :)

Nä nu ska jag ta o duscha, blev ju lagom svettig idag.
 
Hejsvejs

Nä det här känns trist

Strömsholm känns inge kul, har hunnit gå o blivit deppig. Känns skönt när jag är hos Amadeus.

Imorgon är det introdag för ettor och gissa vilka som ska ha ansvaret!!! VI!!!
Det suger, jag vill inte stå o prata om regler o sånt. Vill bara ligga i min lägenhet o sova. Slippa träffa människor jag tycker ganska illa om. Det är inte dem som privatperson utan deras sätt och hur de för sig. Vissa av dem känns bara som de inte kan vara trevliga. En av dem ska va så jävla dryg. Bli arg o man kan inte prata om saker som behövs. Hoppas man inte ser personen ALLTFÖR ofta bara. Hade viss samröre med denne men nu är det iaf slut, skönt att man kan välja vissa saker här på Strömsholm åtminstone!

Nä seriöst, nu får jag rycka upp mig o skärpa mig lite.

På fredag ska Talvano veterinärbesiktas o då ska vi se hur det blir med det. Förhoppningsvis får vi med honom hit direkt, jag ska vara med på besiktningen. Jag längtar tills jag får träffa Talvano!! Tycker så mkt om killen.
Dock sa lärarna att han krävde mkt arbete. Men det visste vi ju om redan från början. Och vi hade också sagt att jag ska ta dressyrlektioner så att Talvano blir bättre på markarbete, snart ska vi nog kunna stila på markarbetslektionerna ska vi se. Jag är iallafall positiv när det gäller Talvano. Bara han går igenom besiktningen. Usch jag mår dåligt bara jag tänker på det, tänk om han inte kommer igenom.

Håll tummarna ni alla som läser, att det blir bättre när helgen nalkas. Förhoppningsvis har jag en ny häst och jag är gladare. Det ska ju bli så roligt att rida igen, fast det inte var så LÄNGESEN jag red sist, red ju i lördags men jag har ju ridit varje dag innan Amadeus konstaterades skadad. Än har jag inte hunnit vänja mig vid att inte rida alls. Det kryper i mina ben och armar. Jag vill springa till första närmaste bästa hästen jag ser o sadla den illa kvickt o tjuvrida den långt bort härifrån. Rida i flera timmar och njuta av hästens gungande rörelser.

Jag tror att jag är besatt.

Strömsholm igen då.

Åkte hit med Amadeus, stallade in honom, han blev glad när han upptäckte att han för första gången får en boxgranne! Känns kul för mig o mamma :) Sen fick han gå ut i en hage, den var inte så liten men inte så stor att Amadeus springer runt. Han promenerade runt och var allmänt glad bara, kändes härligt.
Han kommer att trivas jättebra!

Men känns tråkigt att komma tillbaka till Strömsholm och det är knappt någon i klassen som hälsar. Tycker att det är tråkigt och nonchalant av dem, jag försökte ju vara trevlig o så. Jag hoppas att det blir bättre snart. Det var lite annorlunda när jag hade skolavslutning i juni, då var det några som sa hejdå. Men nu var det bara nån som sa hej. Känner mig betydelselös. Men det är mitt sista år, ska hålla ut. För snart tar jag studenten och då förhoppningsvis slipper jag folk som får mig att känna mig betydelselös och nån man inte bryr sig om.
Jag tycker faktiskt om att bli ombrydd, det räcker med att nån säger hej så blir jag glad. Men folk som inte ens ser åt mitt håll fast de vet att jag står där är bara så nonchalanta. Men det gör väl inget, för jag är van? Eller är jag inte längre van, eftersom jag har varit hemma och träffat folk som tycker om mig, haft roligt.
Nej det är väl bara att ta mig i kragen o vänja mig vid det på nytt så ska det nog rulla resten av året.

Känner mig lite sviken av en viss, man hade en annan förväntning av denna person. Men nu har jag lärt mig något och nu vet jag iallafall att jag inte ska göra om det misstaget. Känns bra iallafall att få reda på det även om det är lite försent. Men nästa gång behöver jag inte göra om samma misstag iallafall.


Ska gå o bädda sängen, tvätta mig och sen lägger jag mig där o kopplar av. Min sista dag av sommarlovet, sista sommarlovsdag nånsin!! Lite konstigt men det känns ändå bra att gå det sista året nu, så att plugget blir klart!

Hejsvejs

Red Liostra idag

Det kändes direkt när jag skrittade fram henne, att det var nåt som saknades. Red fram och jobbade lite i dressyr, hon var härlig att rida. Hoppade också lite, det gick mkt mkt bättre än förra gången. Men i mitt huvud ekade ett namn, Talvano. Att rida Liostra var inte en likadan känsla som när jag red Talvano. Det var som om mkt stämde när jag red Talvano. Även mamma tyckte att det såg mkt bättre ut när jag red Talvano än Liostra trots det är två helt skilda hästar. Vår magkänsla skriker Talvano!!

Nu ska vi se till att vi får som vi vill :) Talvano är min nya kärlek och jag längtar tills jag får hem honom!! :D Förstås ska han gå igenom besiktningen o röntgen u.a!

Hejsvejs

Ännu mer kär i Talvano <3

Fan jag blir bara mer o mer kär i Talvano.
Red lite ordentligt idag, hoppade lite linjer och en liten bana med 4 hinder.
Hoppade mellan 50 cm och 135 cm. Oj oj, den där hästen kan hoppa!!! Fast vi hade lite svårt med att rida RAKT mot hindrena.. Haha, men Talvano skötte sig väldigt bra och jag var väldigt euforisk när vi hoppade det sista oxern som var på 135, jösses. Aldrig hade jag vågat hoppa så högt på en för mig ny häst!! Talvano känns HELRÄTT för mig, hans temperament och vilja är tuff, som min. Det känns som han kommer att ge mig självförtroende!!

135 cm.. Han hoppade över det som om det var ingenting alls!!

Imorgon bär det av till Norrland igen, ska prova Liostra... Hon är härlig att rida på marken, men vi får se om det går bättre att hoppa henne :P Hoppas på att jag inte studsar runt som en jävla studsboll bara, haha!

Känns som mitt hjärta säger Talvano. Fortfarande Talvano som gäller! Jag red ju Liostra inte för så längesen, men mamma tyckte bestämt ändå att vi ska åka till Liostra. Det blir ändå en rolig resa, förutom själva bilandet :P

Ska gå o va glad :P
Hejsvejs

Kyligt

I morse när jag gick ut för att ta mig ut på moppen märkte jag direkt att det kändes som det var höst. Det var fint väder, lite molnigt men det var kallt! Nåja, skönt att det var lite kallt iallafall, för en gångs skull haha. Nu ska man väl bara vänta på att det ska spraka gult, rött och orange! Det känns trots allt inte så illa att sommaren är troligen slut. Jag känner mig tillfredställd, för nu får jag ändå inte sola med tattoon, rättvist om alla andra drar sig för att sola eftersom det känns kallt, moahahahha! ;)

Var till centrum o träffade en gammal kompis jag inte sett på år. Det var trevligt, vi åt på taco bar och jag är nöjd med maten, så god :P

Kom hem nyss, ska snart åka ner till Linköping. Jag har suttit o funderat, jag har blivit så himla osäker. Jag vill ha både Talvano och Liostra. Snart går jag o tar ett stadigt grepp om nån sågklinga o sågar itu mig själv. Så 50% kan få ha Talvano och den andra hälften kan få Liostra. Det känns så bra.

Eller man kanske kan plocka ihop Liostra och Talvano. Då ska det vara ett välridet sto, som hoppar jättebra och har kapacitet för de högre klasserna o kostar den billigare av de 2. Det skulle vara härligt.
Nä nu fantasierar jag lite.
Ska ta hand om mig själv o sen ska vi sätta oss i bilen redo!

Skriver ikväll :)

Hejsvejs!


Bland de Sveriges 5 snabbaste sms:are

Ja, idag träffade jag en killkompis och lillasyrran var med till stan. Där i stan anordnades det första mästerskapet nånsin i SMS-skrivning. Den som skriver snabbast vinner 25 tusen o en ny mobil.

Jag kunde såklart inte låta bli att testa. Gratis var det också. Rozh gick upp på scenen o skrev sitt sms, han blev den snabbaste hittills. Men sen när jag äntrade scenen så gick det inge bra.
Men sen fick jag göra ett nytt försök, och då kom jag med Sveriges snabbaste tid också. Så var min plats i finalen säkrad :D
Finalen var en timma senare. Det blev en duell, jag klarade den första omgången men sen den andra omgången sket allt sig, haha!
Men jag åkte inte hem tomhänt trots allt!! Nokia N73 och kontantkort med 500 kr i fick jag med mig. Dock fanns inte kortet när jag packade upp paketet. Har mailat o kollat ifall de skulle skicka eller vad jag har missat. Lite svårt o vara döv då :P
Jag var förresten den enda döva människan bland alla finalister. Såååå stolt över mig. Och femte plats är INTE DÅLIGT! Jag är så glad, nästa år ska jag nog vinna. :)

Imorrn åker jag till Linköping o Talvano <3

Have a nice day (evening) :)

Jippi :)

Nu får jag bestämma vilken av dem jag vill ha, Killigrew's Liostra eller Talvano :) De tyckte att jag skulle åka o provrida dem igen en gång till innan jag bestämmer mig.
Nu ska vi se till att försöka komma iväg till Linköping för Talvano på fredag och sen på Söndag till Sundsvall för Liostra.

Hoppas att det går i lås nu. Nu är det upp till mig vem jag ska ha. De sa att de skulle föredra Liostra bara för det var "säkert" med henne för hon har ju resultat på tävlingar men inte Talvano, man vet ju inte om det verkligen gick bra nere i Holland. Jag skulle kunna tro att han nollade i 120 iallafall. Att Talvano var dålig på själva markarbetet verkade inte störa dem så mkt alls.

Det ska bli roligt. :)

Fasiken va trött man va idag

Skulle åkt in till stan o träffa en killkompis men jag pallade inte.

Vaknade och gladpacken var helt svart och geggig. Fick ställa mig i duschen o smeka bort äckelsaker som kunde vara blod, sårvätska, vaselin o lite överbliven färg. Höll på o svimma, eftersom jag gick upp o gjorde det direkt medans jag var hungrig och trött o törstig. Men sen smorde jag in tatueringen, kändes skönt att ha smort in den. Skulle egentligen tvättat tattoon men jag glömde köpa Lactacyd men ikväll har jag en rätt sorts tvål hemma :)

Imorgon ska jag in till stan, tror jag. Tror att jag orkar imorgon. Är bara så jätteöm nu.

Strömsholmslärarna har fortfarande inte hört av sig om vilken häst som är OK för kursen, jag börjar faktiskt bli otålig. Jag ville ju ha en häst klar till på måndag men nu verkar det inte bli så. *suck*
Vi bara väntar otåligt på att telefonen ska ringa eller att mobilen ska visa "1 meddelande mottaget". Men icke sa nicke. JAG VILL HA TALVANO!!! Men jag vågar inte ens spekulera i att han skulle duga, men han hoppade ju så bra, 120 var ingenting för honom, han hoppade trots det var lite fel avstånd. Markarbetet är ju så lätt att fixa. Men vad gör man när man sitter som på nålar o väntar spänt! Talvanos försäljare är väldigt spänd på att få sälja Talvano till mig, men jag har inte kunnat ge något fast besked, vilket känns jobbigt. Det känns nog jobbigt för dem att vänta på ifall jag ska köpa honom eller inte. Både vi och de hoppas på att vi får köpa honom.

Men å andra sidan är det nog lika bra att jag inte har nån häst att rida på den första veckan.. Tattoon får ju läka ifred :P Jag kan inte ha bh eller jeans nu, för jag är som sagt jätteöm nu. Men det är en skön anledning till att bara lunka runt i mjukiskläder hela dagen o va hemma :P

Idag tog jag o lillasyrran en lång promenad, vi gick hemifrån kl 14.00 typ o kom hem igen runt halv sex, då hade vi promenerat till Lyckås ridsportbutik och foderbutiken bredvid, skulle köpt torv men de hade slut på torven o de nya balarna skulle komma imorrn. A behöver lite mer torv ikväll så vi knallade vidare till Torvalla och foderboden där och nu har vi två nya balar, förhoppningsvis räcker de till på söndag när vi åker.

Åker vi redan på söndag?? Jag får en sån ångest! Skolan börjar på MÅNDAG! REDAN MÅNDAG!!!!!! Jag vill ha två veckors lov till, minst. Jag vill INTE börja skolan igen, men det är trots allt, mitt sista år kvar på Strömsholm. Jag måste väl se fram emot mitt sista år. Men det gör jag inte just nu, känns ledsamt att lämna Richard kvar här, o inte veta när han kan komma till mig nästa gång. Bert o Åke åker nog inte med på söndag utan det blir när nytillskottet (vem det nu blir) kommer dit.
Jag ska återvända till min lägenhet och den lyxiga anläggningen med en hel del bekvämligheter som inte brukar finnas hemma eller ute på landet. Det känns faktiskt skönt att komma tillbaka till Strömsholm men det är ändå något som inte känns bra. Jag känner att jag inte vill peka ut något särskilt nu, inte här på bloggen. Men jag ska ta mig igenom mitt sista år på gymnasiet. För 12 juni 2008 ska jag ha min svartvita studentmössa, ska fan bli härligt o ta studenten. Slippa plugga om jag inte orkar. Få jobba, göra vad fan jag vill. INGA LÄXOR!! Men nu är det 10 (10 är mycket!!) månader kvar av skolan. Jag vet inte om jag pallar. Jag vill inte. Jag vill bara vara hemma o sova. Göra vad jag vill. Rida hur fan jag vill, välja vem jag vill träna för. Välja vem jag vill umgås med. Men på Strömsholm har man inte någon större valfrihet. Det är nog det som gör att jag får paniksångest över att skolan börjar. Jag är bara så kluven. Jag längtar tillbaka men samtidigt som jag känner bara... en sådan olust kan man säga.

För er som har undrat hur det kommer bli med Amadeus - han ska tillbaka till Strömsholm och han kommer att finnas där åtminstone till studenten, enligt kontraktet. Han kommer inte stå på anläggningen men han kommer att stå i ett stall drygt 1 km (inte ens det) från Strömsholm och det känns faktiskt helt OK. Och han kan gå i hage på Strömsholm, det skulle han nog älska, hagarna här är för klena och el funkar inte, så han får stå inne. Men i Strömsholm ska det nog funka med hage.

Hmm ett långt inlägg.. Nja, ni har väl antingen läst hela eller inte.
Nu ska jag gå o slappa lite till. ;) Have a nice evening!

Nu är man märkt för livet!! :D

Här ser ni resultatet :)

295165-2

Är jävligt nöjd. PS på vissa ställen är det lite fel färg pga jag blödde. Togs när den precis var nykörd. Tog 5 timmar, det var en lång eftermiddag. Var mörbultad efteråt, men kändes så bra, jag åkte hem med ett flin i fejset :)

Hej hej!!

Helgens sammanfattning

Ja, som ni märkt har det varit ganska tyst. Jag har faktiskt inte alls kommit i närheten av datorn sen sist jag uppdaterade.
Har varit på bröllop i lördags, pappa o hans tjej gifte sig så nu är de man och hustru. Träffade några roliga människor som man inte sett på ett tag.

Igår åkte vi till Sundsvall, åkte till Näset Ridcenter eller Killigrew som stället ibland kallas. Provred ett underbart sto, Killigrew's Liostra. Hon är brun och 166 cm hög. Tävlade 120-130 med placeringar. Hon ska vara riktigt duktig, en bra läromästare trots att hon är ganska ung, 9 år gammal. Hon visades upp av Maggan Bäckström och hon sa att man ska inte låta bli att skryta när man rider markarbete, men tyvärr är hon inte en häst med gångarter eftersom hon är efter ett irländskt sto. Hon visade imponerande galoppbyten på serier och små piruettvändningar. Hon såg härlig ut, sen hoppade de ca 130 och det såg grymt ut!
Jag satte upp och började rida och känna mig för. Hon var förvånansvärt LÄTT att rida, hade en lite annorlunda och skumpig galopp, men jag testade galoppombyte (ett i taget jag kan inte serier), sidvärtesrörelse. Såg perfekt ut, hon var lätt att jobba med. MEN när vi skulle börja hoppa, hindren var 40 cm höga typ. Och det var SVÅRT att rida, men jag fick råd och hjälp så till slut gick det bättre. Men det var svårt eftersom Liostra studsade väldigt mkt så jag fick aldrig något fäste i sadeln i anridningen. Ja allt är så olik, Maggan visste vem Amadeus var eftersom Amadeus hade tränat för henne så hon förstod att det var en makabra skillnad :P Men hon berömde för min ridteknik och sa att jag fortfarande är ung och jag hade rätt inställning så jag kommer långt men hon tyckte att jag behövde bättre självförtroende och mental träning, vilket känns som det stämmer. Vilket fall som, så hoppade vi ett hinder på ca 120, det gick helt OK. Jag är nöjd med henne, faktiskt. Tror att det kan gå grymt bra om vi lär känna varandra!

Sen drog vi vidare till Timrå o provred en valack, Fidel heter han, är 8 år gammal. Vi träffade två personer, och han visades upp, hoppade jättefint. Sen red jag, han kändes välriden på marken, precis som Liostra och sen hoppade jag lite, han hoppade stort och fint. Lätt att känna av så det  blev inte så dåligt som på Liostra (Hon var bra inte jag). Fidde hoppade fint, vi hoppade uppemot 120 och det kändes säkert. Men han känns på något sätt inte rätt. Så tror inte att det blir han.

Slutligen - mitt val är nr 1. Talvano. 2. Killigrew's Liostra. Jag hoppas på Talvano. Men man vet aldrig med Strömsholmslärarna egentligen, man får lite ångest över att vänta på besked *suck*.

Idag åkte jag in till stan, och kollade upp en sak, jag blev nöjd med grejen. Imorgon ska jag tillbaka o bli märkt för livet. Jag längtar :D

Ha det bra människor!!

Hell computer and Internet

JAG HATAR den här datorn och jag HATAR Internet i det här ögonblicket. Så jävla störd!!!

Idag har vi varit hos kliniken igen med Amadeus.
Han var bättre, men inte bra. Hasen var MKT bättre, nästan helt bra. Kotleden var fortfarande dålig, reagerade på böjprovet och hovleden var ju svår att se men han reagerade bättre efter bedövning så det var lite kvar där också. När han fick bedövningen och vi longerade kunde han inte hålla sig och började springa hejvilt och sparka bakut. Men sen fick jag honom lugn, han var så lycklig över att få springa, det är nog hans liv :)
En hovslagare på kliniken tog en titt och sa att Amadeus hovar var jättefina men att höger fram hoven var lite hög, pga den var trång och trakterna var ojämna på både fram. Han och veterinären mumlade för sig själva om nåt specialbeslag eller vad det nu var.
Vi fick gå in i ett rum där hovslagaren höll till och han fick nya skor, specialskor. :) Och han rullade över med hoven väldigt fint. Sen fick han en ny behandling i alla tre lederna som förr och jag slipper ge butta :P
Så nu är det en ny början på konvalecens. Han kommer bli bra :)
Amadeus var så otroligt positiv till allt idag, klippning små delar och sprutor o allt det var busenkelt, vi provade utan lugnande medel. Förra gången blev han bara stissig och orolig. Men idag tyckte han att det var roligt på kliniken och han tyckte att det var jättekul att bli skodd, han var bara så himla positiv. Tror att det kan bero på att han tycker att det är så skönt att det börjar hända lite saker :) Han var jättesöt idag :) Så duktig!

Diskuterade lite med veterinären om hästköp o sånt, o hon gav oss tips och råd. Det lät bra, nu vet vi lite mer. :)

Sen på kvällen red jag Khartoum och hoppade lite. Filmade också för att visa för lärare på Strömsholm, han hoppade mkt bättre idag, var mer skärpt men sjävlklart bestämde han sig för att bocka hejvilt :P Men jag hade bättre kontroll och red honom bättre. Hoppade 120 och det gick bra! Känns roligt. Khartoum är så duktig, tyckte dock att det var tråkigt när jag värmde upp men när han väl fick hoppa så var han jättelycklig! Avslutade jättefint :)

Nu ska jag lämna den här handikappade datorn *suck*

Fast update

Snabb uppdatering nu. Är väldigt sent nu o jag är hur trött som helst. Men trots det känner jag ett visst tvång att uppdatera? Vad håller på att hända mig?? Bloggfreak eller??

Nåväl, nu till om dagen. Inledde dagen med ett besök hos Amadeus och jag hade stort sug efter att få borsta honom ordentligt och allt det. Det gick underbart, behövdes också!! Jag borstade bort 1 kg (kunde ha varit så mkt!!)päls idag, han håller på att fälla av någon konstig anledning. Några andra hästar verkar också fälla av, ingen som vet varför men så länge det är fler så är det nog något normalt i deras värld. Vi anhängare får bara hänga med i farten!

Sen när jag var hemma så fick jag ett sms av en gammal klasskompis och det blev att jag åkte in till stan och kollade in lite hästgrejer på Hästbiten och det där kändes bara överklassigt och hade inte vad jag sökte. Eller jo en sak fanns men det är inte något vi ska köpa just nu. Jag får ta en sväng förbi Lyckås eller vänta tills jag är tillbaka på Strömsholm där man får rabatt på saker man köper..

På kvällen träffade jag kompisens storebror och vi åkte till Rållis o kollade på en show, en sketen sådan och vi åkte tidigare än vi räknat med, hade inte alls lust att kolla klart. Var så tråkigt och enformigt.

Kom hem kl 12 och här sitter jag nu. :) 
Ska lägga mig i soffan o sova tills imorrn, då åker jag och Amadeus till kliniken o så ska vi se hur han mår.

Fan ta er era jävla fyllon nu får jag slåss med skrikande röster som ekar i öronen på mig, hur ska jag sova nu? Jag hatar fyllon som förlorar kontrollen över sig själva, låt bli alkoholen om ni inte kan sköta er även i fylle!

Linköping idag!

Åkte dit i morse och när vi var framme presenterade de Talvano för oss. Det är en holländsk valack på 7 år, tävlat 120 i Holland. Men han hade en dålig ryttare som inte brydde sig om markarbete så han var ganska grön på marken kan man säga. Han var 168 cm hög och var brun med vita tecken i ansiktet. Han var lite smal också. Men vid första anblicket var han jättesöt!!!
De sadlade honom o fixade så han var redo att visas upp. Under tiden stod han stilla och var bara cool. De sa att han var jättesnäll att hantera men när man rider så är han annorlunda, speciellt när han ska hoppa. Att hoppa var hans liv sa dem.
Tittade på när en tjej red honom, han såg jättestor och luftig ut, sen började de hoppa. Då kunde man märka att han var väldigt på, sög tag och ville hoppa. Hon hoppade honom ca 130 med lätthet, Talvano såg inte ut att anstränga sig för att komma över. Det var en häst med kapacitet. Sen fick jag sitta upp.
Han kändes väldigt stor, började jobba honom lite, jag var lite spänd och försäljaren sa åt mig att vara lättare i handen, då slappnade jag av och red ordentligt, började trava. Oj, vilket steg, det var stora kliv han tog!! Sen galopperade jag, han hade en härlig galopp som kändes annorlunda. Det var inte rund galopp han hade, fastän det såg så ut från marken. Men galoppen var som sagt härlig!
Han kändes lite stark och stel i sidorna, det berodde på att han var dåligt riden på marken, men med jobb på marken skulle han bli jättefin och han skulle bli bredare och muskulösare.
Började hoppa lite, då kände jag att han sög tag och ville hoppa. Det var en tuff häst jag satt på, ju starkare jag blev desto starkare blev han. Men jag fick lite vägledning av försäljaren (han tyckte om att rida hästen så han visste mkt om hur hästen skulle ridas). Sen var det lättare. Jag styrde lite dåligt, eftersom jag inte var van vid att Talvano var så STOR!! Dålig väg och jag bromsade för mkt - då bröt han sig ut. Men när jag red som han skulle ridas så hoppade han oavsett om det var en halv galoppsprång kvar. Han hoppade STORT. Jag hoppade 120 på honom och jag var jättenöjd med honom!!! Att vissa språng blev lite konstiga är mitt fel.
Talvano, trots att han är lika hög som Amadeus var mkt annorlunda att rida. Talvano var jättestor att rida och inte så smidig, som Amadeus är. Amadeus känns lite liten att rida tycker jag, Amadeus behöver också samlas rätt mkt för att hoppa. Talvano däremot behövde lite framåtfart. Så det blev lite fel, Amadeus stannar om det går för fort så därför bromsade jag för mycket. Men gud, Talvano var helt underbar, trots små missöden. Med markarbete kommer han att bli muskulösare och mycket smidigare. Och ännu vackrare att se på :) Så han är mitt förstahandsval än så länge, priset var perfekt också. Jag är så himla förtjust i honom :)

De ville att jag skulle provrida det 5 åriga stoet, jag tänkte först att hon var för ung. Men mamma sa åt mig att ändå rida. De sa att hon var lite mindre och var en "flickhäst", som skulle passa mig mycket bättre eftersom Talvano var storriden. Ronja hette stoet, hon var 165 cm hög och var brun. Hon såg jättesöt ut, såg ut att vara mindre än 165 vilket inte var så.
De visade upp henne och tjejen som också red Talvano hoppade Ronja 120 och det såg lätt ut. När jag satte upp henne blev jag förälskad DIREKT. Hon kändes perfekt, lättare att rida och smidigare. Hon taxerade väldigt bra för att vara så ung, vi hoppade ALLT, även om vi kom lite fel (även mitt fel), vi hoppade 1 m hela banan. Hon var lättriden tyckte jag och att hon gillar att hoppa märktes helt klart! Men tyvärr så var hon inte klar för 120 än och med tanke på åldern skulle hon inte passa till utbildningen (än). Jag tyckte jättemycket om Ronja, men henne fick jag undvika att tänka på. Hon kommer att gå till en annan bra ryttare.
Min tröst är att försäljaren sa att Talvano helt utan tvekan hade kapacitet för 150-160 klasser eftersom han hoppar så stort trots han inte är oskolad och det bara var att tuta och köra, så om vi köper honom så kommer vi tävla 1 m och 110, sen snabbt avancera till 120-130. Ronja hade med säkerhet kapacitet för 130-140 klasser men de kunde inte säga om hon skulle kunna gå högre.

Ronja ska jag alltid minnas. Talvano ska jag hoppas på att bli godkänd av Strömsholm. Men än är det inte färdigt.
Vi åkte till en annan gård i Linköping men red inte fler hästar. Försäljaren där hade hästar och han ville absolut sälja ett sto som tävlade 140 men är på bete nu pga tidsbrist. Vi är lite tveksamma trots han kom med ett mkt bra erbjudande. Vi ska fundera på det, frågan är om Strömsholm kan acceptera att hästen tar tid på sig att komma igång, det skulle ta ett par månader innan den kunde tävla som vanligt.
Så den hästen ska vi inte hoppas för mkt på.

Nu hoppas jag på Talvano :) Synd att han är en valack, vi skojade om att göra könsbyte så att vi fick ett sto ifall nåt hände.

Dock är det en häst kvar, det är ett 9 årigt sto i Sundsvall som jag ska provrida, hon är tävlad 130 med placeringar. Hon verkar vara jättebra, men av nån anledning är det Talvano som jag har i mina tankar. <3 Kanske för han är ung och har mååååånga år att tävla och kanske för han är den som passar mig jättebra? Sen så är det ju ett så bra pris... Men om stoet  i Sundvall fångar mitt hjärta får vi se, det känns viktigare att hästen har kapacitet för de höga klasserna, som Talvano. Dock är stoet dyrare än Talvano vilket är förståeligt med tanke på Talvanos grundutbildning (bortsett från själva hoppningen) Men Talvano kommer ju att bli JÄTTEFIN med lite arbete! Det kan jag vara säker på.

Min dag idag har varit spännande :)¨
Förresten, vi tog hem ca 200 kg hö igår så höproblemet var löst!! :D

Vet ingenting...

Den där karln i Skåne verkar ju ingenting o bry sig i längre. Men nu är det bestämt att vi åker till Linköping imorgon, mer vet vi inte. Ska provrida en häst, vad vi vet nu. Det känns som det inte finns några hästar därute som passar mig.  Vi åker till Linköping iallafall o prova nån häst. Sen ska vi till Sundsvall på söndag.


Känner mig bara... Jag vet inte. Tydligen är jag bara en belastning *suck*


Tack Khartoum för den roliga ridturen jag fick med dig idag.
Han bockade och var allmänt busig när vi galopperade i skogen. Så underbar :)


ledsen o deppig. kanske ska jag ta o fara dit jag inte behöver va nån belastning.......................................................??? 

Khartoum ox

Igår orkade jag inte uppdatera bloggen av någon anledning. Men det var inte nån speciell dag igår förutom att jag var ute till Amadeus. Han vägrade ta medicinen jag provade ha i foder eftersom han åt bra nu. Så slängde igen. *suck*  Var så irriterad för han hade varit väldigt krånglig och han gick mig på nerverna så jag bara var där o promenerade o fixa det jag skulle göra sen åkte jag hem. Alltså inte nåt gos eller nåt, jag var verkligen inte på humöret :( Hade dessutom grillfest hos en av mammas bekanta.

Men idag var vi ute till Amadeus o gosade med honom, gav sista medicindosen (trots han lyckats slippa 6 påsar butta, vad göra???!!!) . Men en rolig sak hände, vi promenerade, jag mamma och Amadeus. Vi brukar promenera till ett arabstuteri eftersom det var den enda bra vägen som Amadeus kunde gå. Hur som helst så mötte vi en kvinna där vi pratade med tidigare. Mamma började kallprata och förklara varför vi gick på deras mark så ofta (allemansrätten betyder inte att man har rätt att gå där hela tiden liksom) och hon sa att det var lugnt. Sen kom de in på ämnet vad som var fel på Amadeus och vad vi tänkt göra (leta hästar) och då sa hon "Ja men ni kan ju prova Khartoum, han har debuterat 120 och vunnit i debuten!" Och så började vi prata o sen sa hon att om man måste filma och skicka till Strömsholm så är det kört, för de tycker inte om araber där, hehehe. Men hon föreslog att jag skulle prova honom idag direkt. Så vi knallade och lämnade Amadeus så kom jag tillbaka till stuteriet i rätt kläder och hämtade in den ljuvliga gråskimmeln. Han var cool men tyckte inte det var så jättekul att bli sadlad och han blåste upp sig rejält. :P Han var liten, det var lite ovant när man är van med stora hästar som Amadeus.

Började rida fram lite på volten, märkte direkt att den inte var skolad, det hade hon sagt också så det var ingen nyhet. Försökte mig på små enkla saker och inte kräva så mkt av honom. Det gick hyfsat och traven var så underbar, inte alls som Amadeus, eftersom Khartoum var liten och traven kändes stilla. Så skönt men man får ju inte "hjälp" att rida lätt så jag fick hitta takten. Det gick smidigt och jag började galoppera, han tog galoppfattningen snabbt så han kunde åtminstone grunderna ordentligt. Kände att han ville bli stark stundtals men jag försökte vara mjuk och bara följa med, och ha en bestämd sits för att få ner farten. Sen hoppade jag lite, han hoppade som en unghäst och jag hade inte hoppat på mer än två veckor snart, kände mig lite ovan och dessutom så ville Khartoum bara springa mot hindret. Kände igen det hela från min gamla medryttarhäst, Allah som även han var arab. Men var cool och red ordentligt.
Men ack, så fick man smaka på bockningar och han var helt vild!!! Haha, men fick ordning på honom och jag fick beröm av kvinnan, kändes underbart. Hoppade en meter, mamma sa att han var mkt över. Jag hade dålig sits över hindret och Khartoum hoppade av för tidigt, alltså inte riktigt ordentligt hopputbildad liksom. Avslutade med en trevlig avskrittning i skogen :)
Kvinnan sa att jag jättegärna fick rida honom fler ggr om jag ville eftersom jag inte kan rida Amadeus. Hon sa att jag kunde komma 2-3 dagar i veckan o rida den ljuvligt söta valacken. Det var verkligen en komplimang som jag tog och jag ska dit till honom imorgon o rida ut i skogen :)

Jag ska ta med mammas digitalkamera ut imorgon och fota lite. Det känns roligt att ha fått knyta nya kontakter, nu vet de vem jag är och de tyckte om mitt sätt att rida. Mjukt men bestämt sa hon. Det känns så himla roligt att det går bra även på hemmaplan (bortsett från Amadeus just nu då :P)

Snart middagdags så jag ska fixa min mat.

Hej svejs
Jag tycker om Khartoum mkt!


Idag har det börjat hända lite grejer...

Okej. Här hamnade man till slut, men det känns inte så roligt att sitta här, känner verkligen för att sitta i soffan o bara kolla på TV.. Men när jag ändå sitter här kan jag väl ta mig i kragen o ändå skriva ;)

Idag har jag följt med mamma och handlat mat, tycker faktiskt att det är roligt att handla mat. Vi handlade även hö så nu är bilen ganska så full av hö :P Men vi ska nog inte behöva köpa mer hö nu, vi ska köpa hösilage o byta till det eftersom det är brist på hö, dålig skörd i år. Så småningom ska vi ge botulismspruta till Amadeus. Men inte än, eftersom vi inte har den bästa tillgången till veterinär.

Sen känner jag även för att prisa Amadeus ägare, hon är hur underbar som helst. Jag vet att hon läser bloggen men tror att det inte ska behöva vara så hemligt ;) Hon får ju jättegärna ta åt sig så mkt det bara går. Hon har funnits där för mig med mina små problem och fått hjälp med Amadeus. Det känns som jag har en klippa att luta mig mot ifall något går snett med Amadeus, vilket jag fått bevis på nu. Aldrig har jag haft en så bra kontakt med andra hästars ägare, då syftar jag på mina förra medryttarhästars ägare. Det är sådan skillnad. I början var jag rädd att så fort jag gjorde annorlunda så ville hon ta hem Amadeus, men nu känner jag mig trygg och allt har flutit så himla bra. Och nu när Amadeus gått o blivit skadad så har vi blivit tvugna att leta nya hästar, då har hon hjälpt till. Hon tipsade om två bra ställen som vi ska åka till nu, Skåne är klart men inte riktigt när, men vi räknar med på tisdag. Killigrew i Sundsvall har vi inte fått tag på, hon har letat fram olika telenr som vi kan ringa till, så man känner att hon verkligen stöder oss i detta problem. Det enda som krävs är att jag behåller Amadeus även fast vi letar ny häst.
Så, jag har inte träffat på en bättre hästmänniska än dig, Amadeus ägare!
Min mamma tänker också ofta att vi har haft sådan tur att ha henne som Amadeus ägare!




Och så ska jag nog inte låta en tokig händelse förglömmas, tyvärr var jag inte närvarande igår när det hände. En av Amadeus hagkompisar (X) skulle åka igår eftersom det var problem med Amadeus andra hagkompis (Y) som skulle stå inne på nätterna från o med igår. Den där hästen kunde inte stå i box utan galler och han kan inte heller vara ensam ute. Lite knepigt eftersom vi fått anpassa oss efter ridtid m m efter X så att den inte behövt stå själv.
Till saken, X's ägare hade parkerat släpet precis intill till Y's ägares bil och de kämpade med att få in X i en och halv timme, jag fick ett sms o blev ombedd att åka dit o flytta Amadeus släp så det bildades en gång typ så att det skulle bli lättare att få in X i släpet. Men när jag kom dit hade de hunnit åka. Men Y's ägare berättade att M hade sparkat på hennes bil, och nu är det fejd mellan de två ägarna eftersom bilen fick sig en ful buckla :(
Y's ägare tyckte att X's ägare ska betala självrisken eftersom hon parkerade släpet precis vid bilen, hade varit lite annorlunda om Y's ägare parkerat vid släpet.
Det där blev ju riktigt tokigt, jag är glad att jag inte är med i fejden. Stämningen i stallet har varit spänd på grund av X's ägare på sistone. Vi blev lite trötta på att anpassa oss efter hennes häst hela tiden. Men det är löst nu iallafall, tack o lov!! Många ridtur med sällskap har inte blivit av på grund av X. Jätteledsamt. Sen så kunde inte X's ägare komma ut o pyssla om hästen under tiden vi rider ut. X betyder bara trubbel känns det som, skönt att X är borta även om det är en jättegullig häst.

Nu har jag blivit en erfarenhet rikare iallafall.

Ingen Skåneresa (än så länge)

Hm, jag minns inte när jag uppdaterade senast... Jag har gått o blivit sjuk på riktigt nu, har varit till apoteket o köpt lite halstabletter i hopp att bli bättre.
Fick ett samtal igår kväll från hästförsäljaren o han ville att vi skulle åka till honom på tisdag istället för idag, eftersom han hade sålt massor med hästar och att nya hästar skulle komma i helgen. Så han tyckte det var bättre att vi åker på tisdag, vilket vi kommer göra nu.
Har försökt ringa till en gård i Sundsvall (nånstans där) utan kontakt, tänkt att åka dit under helgen, nu när Skåneresan flyttades.. Men nu vet vi inte, eftersom de inte svarat än...

Har inte suttit vid datorn, antagligen för jag legat utmattad i soffan hela dagen. Fick sovmorgon. Men ska till Amadeus ikväll eftersom han hade slut på hö och vi har fått åka o handla lite hö idag. Men det blir nog bra så ändå.

Helsike jag är så trött och utmanad efter att inte ha gjort nåt idag *crazy*

RSS 2.0