116 mil avverkade i helgen

I lördags åkte jag o mamma o lämnade Victor. Var sorgligt, jag saknar honom.

Igår åkte vi till Sundsvall o hämtade Nevers de Vesquerie "Bamse" som är en 6 årig fransk import. Han är stark och går på som ett ånglok samtidigt som han är känslig. Men idag ska jag rida honom ordentligt så ska vi se att det går bra. Han är lite knepig att rida tycker jag så ja måste hitta tekniken.

Känner inte större lust att blogga egentligen. Men skrev ändå så att ni kunde få veta vad som händer i mitt liv.

Idag har jag varit hos Amadeus på morgonen, sen har jag åkt till skolan för att fika o spela bowling. Sitter hemma nu. Väntar på att klockan ska gå, så att jag kan ta in Bamse o rida honom. Ska bli intressant att se hur han funkar på bettet jag lånar. Hoppas att han gillar det så att jag kan köpa det.

Sen så köpte jag nosgrimma i ponnystorlek, haha men det är lite annorlunda nosgrimma. Verkar sitta fint på Bamse faktiskt. Han har lite större huvud än Victor :P

Behöver införskaffa aachengrimma och gummipelham men jag avvaktar lite. Hittade bara fula aachengrimmor här :(


Nåja det mesta löser sig, nu har jag åtminstone ett bra bett och nosgrimma till Bamse. Han behöver lite annat bett eftersom han blir så himla stark. Eggbett som jag har är inte så smart sa dem så det är bara att följa rådet. Talvano som också är stark gillade sötmalmsbettet och tog det bra så borde Bamse också göra det. Vi märker det ikväll, eller snarare jag ;)


Hejsvejs


Omtumlande vecka

Talvano hade fel på menisken i bakknät o detta skulle ta månader att läka.
Skulle köpa Victor men efter att ha pratat med Stina så bestämde vi oss för att satsa på Liostra istället.
Men Liostra var knackig, och har behandlats (smörjt lederna som hon brukar behöva varje år) o är igång om 1 månad.
Vi åker o lämnar lille Victor imorgon *ledsen* Kommer sakna honom, han är en häst med hjärta av GULD.
På söndag åker vi till Sundsvall o hämtar en 6 åring, vid smeknamnet Bamse. Honom ska jag låna tills Liostra är igång igen, alltså i ca en månad. Hoppas på att Liostra är fin och frisk vid nästa besiktning.


Amadeus har varit jättefin resten av veckan så jag är jättenöjd med honom. Är glad att han stannar o jag inte behöver bli ännu ledsnare. Det räcker med min separationsångest till Victor.
Jag kommer aldrig att glömma honom. Han är en riktigt fin häst. Jag tror och hoppas att han kommer till ett bra hem, så får man se vad som blir av honom :)



Nu ska jag gå o sova. Pga omständigheterna i veckan har jag inte orkat bry mig om att uppdatera bloggen alls.

Men nu vet ni hur det går..



Hejdå Victor - Hej Bamse!


Inte mkt idag..

Sovmorgon hela fm. Sen lugn eftermiddag.
Lite senare på eftermiddagen red jag på Victor till Strömsvik där de skulle ha invigning av hinderpark, o vi var tre st som hoppade. Två var från stallet där Amadeus stod. Eftersom jag inte kunde använda Amadeus använde jag Victor, vi hoppade en enkel bana på 6 hinder, ca 1m-1,10 och han skötte sig väldigt bra! Lite seg men jättefin =) Fick beröm för han är så fin :)

Sen red jag hem i ösregnet :( Åkte tillbaka till A o red honom o fixade allt där, fodrade också. Amadeus hade förlorat all respekt för mig så vi höll på o bråkade ute när jag red och när vi var tillbaka. ridturen skulle vara 15 minuter lång, blev nästan 25 minuter. *suck* Men när vi bråkat klart var han mkt trevlig eftersom han insåg att jag inte skulle ge upp utan hålla på o nöta tills han skärpte sig. Eftersom han är en så smart farbror så gav han upp efter 5 min. ;)


Nu sitter jag här hemma o slappar.


Hejsvejs


Happy Birthday

Grattis på födelsedagen, mej själv.

Idag har jag varit ute o klättrat på Victor, jätteduktig o sen red vi runt träden i skogen också, han var inte riktigt lösgjord men sen lossnade han riktigt fint, sen har pappa o hans fru Linda kommit hit, då fikade vi o sen åkte vi till Amadeus o jag red honom i en kvart. Han var inte riktigt sig själv i stallet men det blev mkt trevligare efter ridningen. Pappa tyckte att han var en helt annan häst, vilket är bra eftersom han kan INGENTING om hästar o ändå ser han skillnaden ;)

Åkte förbi Victor o hälsade på honom, sen var vi hemma hos mig, jag duschade o bytte om, så åkte vi till Västerås o åt spansk mat.
Jag smakade på friterade bläckfiskringar, de var goda =) Sen åt jag mat som luktade ungefär som strålröta :/ Men maten var god. Efterrätten var piss, en slags spansk cremé (pudding såg det ut o vara) med smak av grädde, gröt och ägg :P


Nu är jag hemma o trött :)


Saknar Richard något så fruktansvärt :(


Hejsvejs


Står vid ett jävla vägskäl

När det gäller min hemsida. Farsan håller på o hjälper mig, förhoppningsvis förstår jag mer av html koderna o sånt. Enligt pappa håller jag redan på med överkurserna, aldrig fel ;) När jag förstått det mesta kanske jag kan börja göra hemsidor åt andra. Men då kanske inte riktigt gratis om jag gör really snygga sidor! ;)

Nej då hemsidan får stå o vara tills pappa kommit med en bunt nya koder, blir kul!!

Idag har jag varit på KZ, dagen var helt OK, inte så jättekul.
Sen så lyckades jag somna på samhällslektionen.
Jag hickade, tänkte "Hickan håller mig vaken, hoppas jag". En stund senare står mina tolkar och läraren framför mig (jag sitter alltid längst fram i klassrummet så jag ser tolken bra) o jag bara slocknade. Åh gud vad skönt det var att sova. Min klasskamrat som satt bredvid mig började peta på mig. Jag vaknade o började fnissa. Så skrattade vi hehe. Inte första gången jag somnar på lektionstid. Så jävla dålig luft där.

Men jag höll mig vaken resten av dagen iallafall :P

Kom hem från KZ o åkte till Victor, borstade på honom, vilodag för honom. Sen åkte jag till A, fick veta att A hade sprungit i sin hage, varit jättespänd vid intag o ville inte gå in förrän en stund så jag red inte honom idag. Höger fram kota kändes lite gallig, men inte mer än vanligt. O höger has var också lite gallig så jag lät honom bara stå. Han hade ingen anledning till att vara orolig har jag kommit fram till, efter några frågor. Amadeus kanske hade en dålig dag. Men vila för hans egen skull iallafall så känns det bra i mig.

Nu sitter jag hemma o slappar lite =)

Ha det!!

Åh Victor var jätteduktig idag!!

Vi hoppade studs och serier. Victor var GULD!!!
Åh jag är glad att han är sig själv igen :) Är nog tack vare att jag tog bort havren, det känns UNDERBART!!!

Vi hoppade först en enkel studs, med trav i anridning. Sen hoppade vi 3 studs, ett språng till oxer och ett språng till 3 studs igen. Victor verkade tycka att det var jättekul!! Vi hoppade uppemot 110 tror jag, Victor var verkligen duktig, jag är imponerad!
Det är en verkligen stor skillnad från i tisdags.
Jag är så HIMLA nöjd, han var jättefin i munnen också. Jag kände mig mer avslappnad än någonsin också. Dock tappade jag yttersidan och ytter bog flera ggr när vi skulle hoppa i volt men till slut fick jag kläm på det genom att peta till med spöt utifrån. Att använda skänklar och ledande tygeltag funkade inte riktigt. Ibland lyssnar han inte när man använder den ena skänkeln för t.ex flyttning av sida. Men när jag visade att han skulle lyssna så blev det mkt bra.

DU ÄR SÅ DUKTIG, lille Victor <3


Red en sväng ute på Amadeus också, han var glad. När jag hade halva tiden kvar så red jag på volten, eftersom jag valde en löjligt kort väg. Men imorgon ska jag rida en annan väg om det inte hunnit bli mörkt. Tror inte jag hinner rida innan det mörknar men det gör inte så mkt. Amadeus är ännu lugnare i sig nu. Står stilla t.o.m när jag inte är i samma "rum" som han :) Fast han tog ett steg, då skrek jag från sadelkammaren "AMADEUS!!!" Då förstod han "lilla matte är borta har hon stenkoll på mig" :) Han har varit jättegosig o underbar o ha med att göra. Han är verkligen tillbaka, den älskade Amadeus!!!

Ja, sen så har jag haft tvättstugan i morse, kl 7-11, fast jag inte började förrän halv tolv. Nu undrar ni väl vad som tagit åt mig. Grejen är den att jag hade morgonfodring hos Amadeus så därför passade jag på att ha tiden då, o det var även lite akut med rena kläder :)

Ja, mer än så har det inte varit idag. Känns bra o trevligt idag iallafall!
Morgondagen kommer vara seg och tråkig o huvudvärksmittande :( Men det gör inget, har två underbara hästar att komma hem till o pussa på! <3


Jo just det, några saker har gått sönder och jag är supersuperirriterad för det :( Har nu lämnat in Victor's förbygel (som han turligt nog inte behöver) och min andra stövel för blixtlåsbyte. Fick rida med sexiga tejp runt stövelskaftet för att det ska fungera som stövel :P


Ibland är det ensamt här på Strömsholm...

Usch vad längesen det var sist.

Jag har bara suttit o fifflat med min hemsida :)

Men i söndags red jag ut på Victor och det var allt annat än roligt. Men det gick bra vissa stunder. Han var annars väldigt stissig och knäpp, stegrade och bockade gjorde han. Vilket inte var så roligt, turligt nog så ramlade jag inte av.
Mitt sällskap var min gående mamma, eftersom ingen ryttare ville/kunde rida ut med mig.. (SOM VANLIGT!!!)

Sen satte jag upp på Amadeus första gången på jättelänge också, jättekul. Amadeus var jätteglad och nöjd över att äntligen få bära mig :) Låter kanske konstigt men han var rätt så spänd men av förtjusning :) Red bara i 15 min, ska bara rida en kvart varje dag tills vidare. Kul tycker jag!


I måndags åkte jag till Linköping men när jag väl var framme så var det ingen besiktning för Talvano, det var NÄSTA måndag *suck* det var en liten missförstånd mellan mig och försäljaren men det gjorde inte så mkt, för jag fick rida Talvano (L) Det var jättekul!!! Han kändes väldigt fräsch och den skadan han hade vid den förra besiktningen var bara en akut skada och INTE ledinflammation som jag var rädd för. Skönt tycker jag!
Åkte efter ridningen o fika hos försäljaren, var i KZ lite senare än planerat, men jag var tvungen att göra ett break mitt i åkandet o käka lunch á la Mc Donald's. Missade en lektion o kom en kvart försent till religionen men det gjorde inte så mkt verkade det som. Jag tycker om min religionlärare, inte för hon inte blev sur över att jag var sen men hon är så bra och gör religionen intressant tycker jag. I o för sig pratar vi bara om naturfolk ännu.
Kom hem vid sex, red Victor o trimmade lite.
Sen åkte jag till Amadeus o red honom.

Igår hopplektion, Gick sådär, Victor har blivit väldigt stark o inte lika lättriden längre, han bara drar iväg mig :( Flera ggr använde jag en vägg som bromsmedel, för att inte dra honom så mkt i munnen. Fungerade ganska bra iallafall. Hoppade en enklare serie (SOM VAR JÄTTESVÅRT PÅ HONOM) Fick avbryta flera ggr. I höger varv var allt rent helvete men i vänster varv var det ganska lätt..
Sen hoppade vi 5½ och 2 språng till ett räcke. Det skötte Victor väldigt bra. Men där var han lite för loj, Stinas kommentar: "Han har väl sprungit sig trött redan i början". Haha, så sant =) Men när jag red ordentligt så gick han som en dröm. Dock dyker han när han ska landa, vilket gör det svårt för mig att rida honom DIREKT när han fått sina framfossingar på marken.

Idag har jag bara lallat lite med Victor, dock bråkade han i vänster mungipa men efter en rad upprepning av överdrivna böjningar släppte han i hela högra sidan o lät sig sträckas ut.
Amadeus har varit jättesnäll hela tiden idag o igår.


Jag tror att Amadeus är väldigt harmonisk av sig nu när jag börjat rida honom, nu står han snällt o stilla i stallgången, jag kan ha honom lös utan att han tjafsar, jag kan vara i sadelkammaren en liten stund utan att han rör sig trots han inte är uppbunden.
AMADEUS ÄR TILLBAKA!!! (L)


Ok nu ska jag ta o lämna datorn o sova. tvättid kl 7-11 imorgon, lika bra för jag har morgonfodring hos A. :)


Ha det!!

Hejsvejs

Måndags red jag Amadeus också, förstås. Han var glad och entusiastisk!

Resume

Torsdag: Hopplektion på Victor. Hoppade 30 cm hinder (dagens första hopp), Victor tog sats o hoppade som om hindret var 150 högt o jag tappade balansen, mantaget hjälpte inte, jag for rakt upp i luften o sen dök Victor i landningen så jag hade ingenting framför mig men jag stoppas på vägen ner eftersom Victor tog ett galet bocksprång direkt o jag kastade upp i luften igen o föll ner hårt på marken. Det gjorde ont.
Men hoppade allt resten av lektionen utan några svårigheter, Victor var inte riktigt sig själv.
På kvällen hos Amadeus lyckades han på nått sätt lyfta boxdörren och välta den. Jag fick tack o lov hjälp med att haka fast dörren igen, det var svårt.

Fredag: KZ o inte nåt särskilt kul, men avslutade dagen med lite frisbeegolf, gick bra. ´Jag hade besök av Richard, det var mysigt o underbart. Vila för Victor o promenad för Amadeus som vanligt.

Idag kom Amadeus ägare hit . 
Trimmade Victor ordentligt idag, gick fint! Har precis börjat träna ryggning, eftersom Victor är klen. Han börjar lära sig saker o tycker oftast att det är roligt men det är inte roligt längre när det är jobbigt ;)

Sen var vi till Amadeus, jag och ägaren promenerade med honom medans mamma mockade. Sen fixade vi små saker sen var det klart. Åkte o åt middag med ägaren o hennes lilla familj.

Nu sitter jag hemma. Lite deppig, men det är väl inget konstigt antar jag. Det är vissa saker som går så jävla dåligt.

Kort uppdatering

Känner mig inte hel idag. Mår bra ja men det är så att en av mina marsvin har dött.. :(
Han finns i mitt hjärta så länge jag lever. Likaså Märta mitt förra marsvin.

Annars har jag bara promenerat med Amadeus o skrittat/travat victor en stund ute.. Lugn hästdag kan man säga.

Ingenting speciellt idag..


Nu ska jag gå, brödrosten har skickat upp bröden, så snabb var jag på att uppdatera (i väntan ;))

Hejsvejs

today

Idag var vi till hästsjukhuset till en början, kom hem och var nöjd, hade bråttom till kungs o fick hjälp att fixa o sadla Victor, sen red jag lektion, gick inte så bra, är väl dags att det blir en dålig svacka nu :)
Red över galoppbommar och volt, i volten fanns två bockar. I höger varv var det jättedåligt men i vänster varv var han fin. Man känner verkligen vilken som är han starkare sida!

Men lille Victor är så underbar att han kompensenerar det dåliga iallafall :)

Känner inte för att skriva så mkt idag..


Hejsvejs


Dagen idag var bra!!

Red Victor på morgonen, tog en runda ut och det uppskattade han fast det var mkt o titta på. Han skötte sig fint och tyckte att det var roligt att galoppera långt och fort! Härlig kuse :) Sen fick han en äpple, han har lite svårt för att få i sig ordentligt, för han verkar inte ha fått någon äpple i Holland. Smakade ju på en äpple igår för första gången :) Sötnöt där :)
Sen åkte jag o var i skolan till på eftermiddag, sen åkte min idrottklass till en golfbana och vi fick prova på riktig golf, det är en riktigt kul sport!!!
Började helt ok, när vi väl började spela på bana så gick det åt helvete haha, vet inte hur många slag jag fick igenom, det är bara pinsamt många :) Men några riktigt bra slag fick jag iallafall!
Ska nog ta grönt kort om det nu heter så så att jag kan gå ut o nöjesspela golf ibland! Kan vara skönt o koncentrationsprövande för mig (jag har svårt att ha fokus på saker när allt är stilla, ridning är helt annat, för då jobbar man, men inte när man tittar på den jäkla vita bollen)

Tänk, några millimeter olika höga gräs kan ha en så stor betydelse för HUR och HUR HÅRT man ska slå bollen! Det är nästan coolt, jag är impad av proffsen. putten var lättare än de som man har till minigolf. Putten hade en vikt som gjorde att ett löst slag kunde bli för hårt! Det var lite knepigt. Avslutade med ett försök med att slå putten med "biljardversion" och det gick helt ok, lättare än riktig putt var det iallafall! Jag bjöd på ett gott skratt och tyckte det var kul själv, haha.

Kom hem o tog det lite lugnt en stund innan jag åkte till Amadeus o promenerade o fixade honom. Imorgon ska vi till hästsjukhuset, hoppas på friskförklaring, dags nu!! Så jag får sitta upp!
Amadeus var en ängel idag fast lite sur har han varit men det är inte mkt o bry sig om så länge han sköter sig när man har med honom o göra.

Nä nu ska jag spela med en vän. o sen sova.  

Hejsvejs

Victor och Amadeus var stjärnor idag

Red Victor inomhus idag och tänkte ha fokus på lösgörande jobb samt stretcha hans sidor lite eftersom jag upplever att han inte är så villig att böja igenom kroppen i vänster varv.
Han skötte sig jättefint idag och de sidförande rörelserna börjar han kunna ordentligt utan att tappa bakdelen, han har börjat förstå att bakdelen ska med och inte "lämnas bakom" :)

Han har dock haft en konstig dag i munnen, började streta emot och dra emot o göra konstiga huvudrörelser. Skumt tycker jag men det gick över när jag saktade av till skritt o gav honom långa tyglar, då slappnade han av en smula och efter några steg samlade jag ihop honom, då var det som om ingenting hänt.

Sen var jag också på promenad med Amadeus på kvällen, han var underbar att promenera idag. Jag längtar till nästa besök hos veterinären eftersom då vet man hur det är med hans ben. Och om man får rida honom igen! Jag har tröttnat på att gå ;) Vill hellre rida, då känner jag mig lite mer motiverad att få honom att röra på sig.

Tog lite kort också, men eftersom jag har lite fullt i datorn o vill formatera om den så väntar jag med att installera nya saker. Ev bränner jag en cd o kan lägga över nya bilder. Känner mig sugen på att lägga in bilder på bilddagboken, den är ju värdelös nu när jag inte uppdaterar.

Nåja, det blir bra till slut iallafall tror jag! :)

Jag har haft en dålig huvuddag. Att ha på mig hjälm har varit smärtsamt, eftersom det nu sitter en ful finne där o bråkar. Inte heller finns det nåt utgångshål så nu sitter jag med en sur och täppt finne. Jag vill klämma så det inte är lika ömt längre, haha. Nej jag har ju finnar så sällan, inte konstigt att jag klagar då ;) Och det är väl dags för en ny finne också antar jag. Upptäckte den igår kväll när det gjorde ont när jag satte på mig moppehjälmen.

Jag överlever finnen. Jag ska bara se till att överleva den kommande veckan också.

Ha det bra, hejsvejs!

Va???

Nu fick jag reda på att det är - 5 tusen jag ligger på nu. Trevligt.


Får hoppas att jag ligger på plus nästa månad o sen ska det rulla på ordentligt.
Förstås om nåt hästköp blir av.



Nu ska jag sova.

Deppig så det räcker.


Tack Malinja. Älskar dig! Ibland är du så himla fyndig, jag kommer att använda mig av det ;) Du är en så god vän. Längtar tills vi träffas!!
/Sötnöt

Ps. Amadeus var underbar att promenera idag. I morse glömde jag lägga på täcket, ville bara få ut hästarna ur stallet o åka hem o sova igen efter morgonfodringen. Hej å hå där stod Amadeus utan grimma och naken. Jag hade lite problem med att få fast honom men jag överlistade honom o tog tag i hans man och klängde mig kvar tills han gav upp. Då fick jag på grimman o kunde sen lägga på täcket, hihi! Victor var tvungen att testa mig lite grann under dagens ridtur, men gick som en klocka tycker jag trots några idioter som var tvungna att campa (ja, CAMPA!!!) precis vid ridbanan så Victor var lite orolig och spänd, nåja han är underbar ändå. Jag älskar dem två. Ja det är dagens förkortade händelser. Ds

Dagar som idag...

Det är sådana här dagar jag börjar fundera på hur det är att vara död.

För jag orkar ingenting. Jag vill ingenting. Jag vill bara dö. Slippa allting.
Jag är så himla ledsen.

Försäkringskassan är helt  väck och jag undrar hur i helvete de tänker. Nu får jag inte pengarna i tid, bara för de ska krångla till det. Jag har legat på minus den här månaden och jag börjar få panik. Jag har bara 2 kr på kontot.
2 kr till mat. Det räcker åtminstone till ett nudelpaket, eller en liten bit tuggummi om man vill. Vad är bäst?

Jag har några utgifter kvar att betala. Det här hade inte behövt hända om försäkringskassan inte hade varit så vrickad!!

Sen så är allt annat runtomkring en. Och det är INTE hästarna. Utan människorna i ens närhet, jag känner mig så osynlig och jag känner mig bara mer o mer deprimerad. Jag önskar att de gamla treorna var kvar. Då hade jag åtminstone varit gladare. Idag känns det som jag står på ruta 1 igen.

Jag kämpar mig upp. Men ibland känns det faktiskt som om några försöker dra mig kvar där de är, för de inte kan inse saker som jag BEHÖVER och VILL. Istället börjar de påminna mig om allt dåligt som finns. Jag blir bara ledsen.

Sluta upp med att trycka ner mig. Jag är inte ens värd att vara på er nivå. Ni är inte värda att vara på min nivå. Råkar jag vara bättre än er, acceptera det. Är det så tvärtom har jag inte gnällt och klagat över det.

Jag har avundats så många människor, som har det så mkt bättre än mig. Har hästar som kan gå hur långt som helst, ny transport och nya saker hela tiden. Får massa saker. Jag har avundats er, men jag har aldrig önskat att jag var ni. För om ni hamnar i min sits. Och ni inte längre hade "sponsor" dvs föräldrar eller vem det nu är som betalar, hur hade ni klarat er?

Att växa upp där ingenting är gratis är en otrolig erfarenhet. Jag är glad för det. Men jag är inte glad när nåt ska krångla när jag redan räknat ut att jag ska få in så mkt pengar och betala så mkt pengar. Allt har lyckats bli fel, den här månaden saknas nämligen cirka 3 tusen kr. Är det inte lite mkt tycker ni?

Ska sluta gnälla. Ville bara sitta o va ledsen o gnälla lite granna. Kanske få lite medkänsla??

Vet inte varför.


Jag tycker synd om mig.

Hejdå.

RSS 2.0