Bläääää

Var i Västerås i förmiddags, kollade upp synen, har MINI synfel, som kan räcka för att ögonen ska anstränga sig och det finns inte nån garanti för att glasögon ska funka optimalt. Men KAN UNDERLÄTTA det mesta.
Kollade på massor av olika bågar och jag hatade de flesta. De som tilltalade mig var för dyra. 1995 kr och inte ens märkesbågar! Vansinnigt..
Tur att man har internet, har beställt hem 3 provbågar. Eller snarare ett par provbågar och de resterande är båglösa modeller. De kostar inte ens 500 kr. *jippi*

Sen har jag ridit Liostra, tog en tur runt lilla Strömsvik. Den var JÄTTEJOBBIG för henne. Hon var rädd för typ ALLT! Jag fick börja gräva i min egen hjärna efter den fantastiska polishästträningen jag och Amadeus var på, för Linus Andler. Och sakta men säkert funkade det på Liostra :P Hon har nog aldrig sett stenar i sitt liv, än mindre träd, hahahaha. (OBSERVERA ATT HON ÄR UPPFÖDD I NORRLAND)
Men sen fick hon en fin omvårdnad av mig.

Åkte o fixade hos Amadeus, han hade idag fräckheten att ignorera mig och vara allmänt otrevlig. Jag blev måttligt förbannad och läxade upp honom rejält. Jag brukar vanligtvis kunna stanna framför boxdörren utan att han rusar in (jag leder inte honom, jag bara går bredvid, han följer mig som en hund). De senaste dagarna har han ignorerat mig. Idag fick jag nog. Idag vågade han knappt gå in i sin egna box. Han bara väntade o såg så ledsen ut "Får jag komma in?" Jag stod o blängde honom utifrån boxen en bra stund. sen gick jag ut o ryggade honom utan att röra honom, han lyssnade. Fint. Då tog jag av grimman, då gick han in. Först när jag tar av grimman OCH gör ett tecken (tecknet är bara till för jag ibland inte har grimma på han alls, han står vanligtvis helt lös i stallgången när jag fixar honom) får han gå in i boxen är min regel. Som är endast till för min bekvämlighet men ändå en bra regel till att kontrollera ifall hästen lyssnar även om den vill in i boxen.
Sen hade han även fräckheten väl inne i sin lilla box att börja käfta med sina alldeles oskyldiga grannar. bara småbarn som är hans grannar, den ena är bara 1 år gammal och den andra är en 4 årig ponny. Jag skulle just fixa höpåsarna när han var riktigt otrevlig. Jag som redan var sur på honom blev ännu mer irriterad och då sparkade jag med min sko med stålhätta riktigt hårt i boxdörren. Amadeus hörde smällen o klättrade nästan upp på väggen. Och slutade tjafsa med sina oskyldiga grannar. Jag blev nöjd, han förstod att han inte ska göra så.
Min lille guldklimp, ibland är han hemsk, det är såna här dagar det inte är så roligt att han är en häst med humör ;) Men sen innan jag åkte så gjorde jag oss sams o gosade lite. Så dålig är jag trots allt inte :)

Ja just det, det där med att hitta takt och jämnt tempo funkar inte riktigt idag heller. Några steg går lite för segt, jag bara spänner min lilla röv å han far iväg som om han hade en raketmotor därbak. Amadeus fråga till mig idag var: "Takt och tempo, vad är det?"
Det är i o för sig svårt att hitta allt det där på bara en långsida innan jag saktar ner o skrittar vidare till nästa långsida. Lite drygt.

Tillbaka till Liostra o linda hennes ben inför natten. Hon var på riktigt goshumör, stod o luktade på hela mig o sen borrade hon sin mule i min kind/nacke. Åh hon är verkligen mysig. Man ser också hur hon skiner upp när hon ser mig. När jag står utanför o rullar ihop hennes lindor står hon med mulen mellan gallren o tittar på mig. Som om hon längtar efter att jag öppnar boxen o klappar henne. Jag är glad att jag har två hästar med personlighet! Det vore ju trist med en häst som inte bryr sig liksom.

Nu kollar jag på Greys Anatomy samtidigt som jag skriver här, går lite segt. Så här ska jag nog avrunda, har ändå ingenting vettigt att komma med idag.  

Ska kika vidare på serien.


Hej!


Ingenting intressant..

Såg igår att jag inte skrev nåt.
Höll på o lämna datorn utan ett spår här idag också men ni ska veta:

Igår och idag är inte någon speciell dag. Jag har bara ridit hästarna o gjort det jag ska göra och lite till. Ingenting intressant.
Igår skrittjobbade jag Liostra efter konditionsträningen och hon verkade ha lite träningsvärk.
Idag pressade jag henne lite, började med en lugn och lösgörande uppvärmning och hon var underbar, i galoppen var det fint också, tappade dock galoppen lite men jag hittade knapparna efter en stund o lyckades pressa henne utan att hon kände att hon skulle springa iväg, hon var verkligen redo att explodera eftersom hon nästan satte ner sig på bakbenen, good work! Sen såg jag att jag hade lite publik på läktarn, var då bara tvungen att göra några piruetter, när jag ändå höll på o jobbade upp hennes bakdel :P haha det kändes riktigt bra. Liostra är verkligen guld och vill allt. Hon blev rätt så svettig men som sagt inte i full kondition. Imorrn tar jag det lugnare.

Har börjat ändra hennes träningsprogram från 3 dagar jobb vila 1 dag o 3 dagar jobb igen till varannan dag ordentlig ridning varannan dag lugnare o en dag i veckan får hon stå o va helt ledig från ridning. Det ska ju vara bra för hästens muskler att inte arbeta så mkt varje dag utan att de får vila/ta det lugnt ca 48 timmar mellan träningarna. Det har ju fungerat på Amadeus (han blev rätt så muskulös efter några månader, komplimangerna från hans ägare glömmer jag aldrig ;)), Victor och Bamse så varför inte Liostra.
Jag fick ju beröm för mitt jobb med Victor, på bara en månad hade han blivit bättre o orkade mer (då bråkade han gärna lite mer :P) Och Bamse var bara så döfin när jag lämnade tillbaka honom också.
Jag tror på mitt eget program, jag står för det :)

Amadeus har jag travat ca 1-2 minuter igår o idag på rakt spår, han ville bara kuta iväg, inte ta det lugnt och hitta takten. På pappret från veterinären står det att man ska rida hästen i takt och jämnt tempo. Tror ni att det är så lätt på Amadeus??? Nej säger jag :P Hans ägare kan nog hålla med om det. J, gör du det? :)

Har förresten uppdaterat min hemsida, gillar bilden jag lagt in på förstasidan. Det där är ju verkligen jag, jag är hemma i mina kläder där och jag är som lyckligast på hästryggen. Känner mig inspirerad och glad av bilden, faktiskt. Konstigt för det är ju inte så jag brukar känna när jag ser bilder på mig.


Innan jag avslutar inlägget (dags att sova) så vill jag tipsa er om http://hauteecole.ru/en/ den där gubben är ju grym.
Men han ger mig lite dåligt samvete, eftersom det är ju vad jag vill uppnå med ridningen, att vara helt samspelt med hästen, känna stor vänskap och tillit. Men ridsport, det är ju för människans skull, enbart människans skull och inte för hästens skull. Jag tycker att det är taskigt att använda hästar som redskap, men ändå gör jag det, för det är vad jag vill, hålla på med ridsport. Jag börjar känna mig lite kluven.. Men jag tänker så här..
Ridsport och tävlingar, allt såntdär är för våran skull ja, men det ska finnas gränser, visar hästar inte tecken på att gilla press eller att tävla så ska den få slippa, då kan man eftersträva Alexanders skola på den hästen. Typ - uppnå Nirvana med hästen eller hur man nu säga. För mig är det att uppnå Nirvana.
Jag börjar fundera lite och har bestämt mig. Jag har ett riktigt bra exempel, det ska ni få höra!
Amadeus har jag tävlat upp till 110 men på varje tävling har vi lyckats vägra ut oss i nån av klasserna, utom en enda tävling. Clear Rounderna är inga problem eftersom det inte är nåt press på dem o det är "roligare".
Liostra har vinster t.o.m 130. Liostra tycker alltså att det är kul att tävla och gör sitt bästa. Amadeus är lat och gillar inte pressen så bra. Clear Rounder är lagom för den herren.
Så jag ska försöka lära mig av Alexander för att kunna uppnå Nirvana tillsammans med Amadeus. Och Liostra får vara mitt "redskap". Usch vad illa det känns, att kalla någon för redskap, men det är ju sant. Men eftersom jag är som jag är så kommer jag alltid att eftersträva närhet och vänskap mellan mig och hästen. Förstås om jag gillar hästen, det finns ju några hästar jag stör mig på, men det beror nog mest på att ägarna inte lär sig att uppfostra dem.

Oj nu har jag visst öppnat mig "lite. Inlägget kändes ointressant i början men det vände ju på slutet. Även om Liostra skulle vara ett "redskap" så kommer hon vara i mitt hjärta och jag ska uppskatta den tiden jag får tillsammans med Liostra. Förhoppningsvis blir den lång och lärorik.
Amadeus har ju redan kidnappat en bit av mitt hjärta. Han verkar inte heller ha några funderingar på att släppa den biten, inte ens mot några värdesaker i hela världen, inte ens för fri tillgång till pepparkakor!!! (för er som inte visste - han ÄLSKAR pepparkakor)

Oj igen, nu sitter jag o gäspar. Ögonen känns tunga o jag känner att hjärnan inte pallar trycket just nu, tror det är dags att jag drar mig undan o lägger mig. Imorgon ska vi se hur bra min syn är. Kan väl säga att jag kan behöva glasögon ibland, jag har perfekt syn egentligen men det är nåt fel i den ändå som gör att det är väldigt ansträngande att titta på tv eller läsa. Och att sitta vid datorn förstås!

Hm jag behöver dammsuga tangentbordet, gud (om han finns) vet vad som ligger o skräpar under tangenterna. Vissa knappar reagerar inte som jag önskar.

Jaha, nu sitter jag o babblar i onödan, skulle nog kunna skriva så mkt mer onödigt men nu känner jag att jag har medfört med lite vettiga saker (om gubben som hanterar sina hästar så fantastiskt).

*gäsp* nu lägger jag av!! För dagen.

Tänkte skriva att jag uppdaterade hemsidan idag men fan det hade jag redan gjort, nu ser ni att jag är trött.

Så, god natt. Vi hörs nästa gång jag bloggar :)


Svackan..

Suck, sitter här o känner mig nere.
Saknar Richard, önskar att han kom oftare. Men så är det, jag försöker acceptera det varje dag, men går inte, förmodligen för att jag inte vill..

Hade en ganska ointressant dag, Liostra gick ut i hagen på förmiddan, jag red henne på galoppbanan o konditionstränade. Pappa o hans fru var där o fotade ekipaget.
Sen var jag hemma o segnade ihop ett tag. Tog mig i kraget o åkte till Amadeus till slut. Kom hem lite innan nio.
Trött på mitt jävla fucking liv.
Inte hästarna, nej men att mitt liv ska kännas så meningslöst så fort jag går från nån av hästarna.

Känner mig ensam.

Min lägenhet är i allt annat än ordet "ordning". Känns så meningslöst. Orkar inte ens städa. Om ni undrar så kan jag väl säga att jag försöker varje dag, göra något litet. Men till slut blir det ändå som det var.. Önskar att jag hade någon sällskap. Mest av allt Richard.
Önskar att vi kunde flytta ihop. Vara sambo, så kunde jag känna mig tryggare, trivas bättre. Känna mig omtyckt varje dag. Komma hem till någon som väntat på mig, han som älskar mig.

Men det där är bara en dröm.


Nåja, jag ska bara äta klart sen ska jag gå o lägga mig o deppa ihop lite.

Hoppas ni mår bättre, mina läsare.

God natt.

Lördag idag

Dagen har varit relativt lugn.
Gick upp kvart i åtta o gick till Liostra, för att släppa ut henne i hagen. Gick hem o la mig igen, sov en stund till, behövdes.
Gick upp ur min mysigt varm säng kvart i elva och klädde på mig, åt frukost, fyra skivor Rasker med Philadelphia Original som pålägg. O'boy till, som vanligt.
Tog in Liostra lite innan tolv och gjorde henne klar för ridning, sen red jag lite lätt, inte så att hon blev svettig, jag spar henne till imorgon, då blir det intervallträning eftersom hon behöver få upp sin kondition ordentligt. Hon var riktigt duktig idag, är jättenöjd. Även om hon är lite svår så är hon ändå så enkel att rida, gäller bara att känna av hur LITE man behöver göra. Van att ha stor kontroll över hästen men nu börjar jag bli riktigt flexibel, känns bra.

Efter att ha ridit Liostra så åkte jag till Amadeus, men såg att jag skulle ta in hästarna där så kändes lite onödigt o hålla på o bli klar då, så jag gjorde ordning lite mat o åkte hem o kopplade av lite framför datorn.
Sitter alldeles för mycket framför datorn, jag vet.

När det var dags så åkte jag till Amadeus o mockade där, fixade resten av maten o red. Han var riktigt trevlig att rida idag kan jag säga. sen så stod vi o gosade lite extra.
Tanken slog mig att jag kanske mister Amadeus, inte så att jag aldrig mer får träffa honom men att jag inte har samma tillgång till honom gör ont. Får se hur det blir sen. Han är ju bara på foder så länge. Svårt att bestämma nåt när man inte vet hur ens framtid ser ut. Möjligheterna är ju större om man har jobb direkt efter skolan. Hade varit lättare om man bara haft en häst, ska jag behålla nån av dem först och främst kommer det bli Liostra eftersom hon är vår egen och inte Amadeus. Men jag hoppas det löser sig. Jag vet iallafall vad jag vill. Men inte hur det kan bli.
Amadeus är min bäste vän i alla väder, han finns alltid där för mig.
Men när jag var klar hos honom så åkte jag till Liostra och lindade benen på henne, passade på att gosa lite med henne, hon var glad och på goshumör. Lät mig leka lite med henne också. Jag tror att hon kommer trivas med mig, än så länge gör hon det. Hon tänjer dock lite på gränser men jag har visat henne var gränsen går, och än så länge har hon respekterat dem när jag markerat. Snart kommer den sämre perioden, jag laddar inför den ;)

Jag tycker bara mer o mer om Liostra, hon är riktigt häftig, speciellt häftig att rida, det blir aldrig tråkigt att rida henne. Och så är hon ju jättesnäll egentligen. Jajjemensan.

Ja just det.. Igår så anmälde jag oss till tävlingen i december, den 8 december på hemmaplan, då ska vi starta 1 meter bara. Kanske 110 om det ser bra ut på träningarna. Jag hoppas på 110 också men man får ju se.

Idag blev det bestämt. På onsdag ska jag äntligen göra en synundersökning, så att jag kan få glasögonen eftersom jag blir så trött i huvudet och ögonen när jag försöker koncentrera mig i skolan, att läsa och skriva eller kolla på tv. Och så datorn förstås. Huvudvärken har blivit värre så jag tror att jag kan behöva ett par glasögon, ska bli skönt tycker jag. Hade ett par när jag var 14-15 men glasögonen blev nästan uppäten av en av Richards hundar *morr* och så var det inte så stor skillnad tycker jag, hade inte så jätteont i huvudet och jag kände inte nåt speciellt när jag var utan glasögon heller egentligen. Men nu börjar jag ju bli gammal ;)

Hu vad hemskt det känns!

Sovdags!
God natt

Klockan närmar sig tio.

Efter att jag hade skrivit mitt förra inlägg så hade jag idrott A, det var styrketräning, ledd av två av mina klasskamrater. Tycker att de gjorde sitt bästa, trots själva övningar och hela lektionen kändes sömnig. Jag kunde vara med på alla stationer utom en, eftersom jag inte kan stödja på min hand, som ni förstår.
Tittade på klockan precis innan jag gick in i omklädningsrummet, klockan var 11.00. Jag funderade såklart om det skulle strula till sig med hagbytet, men jag hörde ingenting från den underbara tjejen som hjälper mig, Det verkar som mina hagkamrater (även klasskamrater) har varit duktiga o sett till att deras hästar kommer in i tid. Kändes bra.
Lunchen var äcklig, försökte äta, nåt som verkar vara lasagne med kyckling, men fan kycklingen var nästan grårosa, alltså inte riktigt ätbar. Usch, snodde lite vegetarisk lasagne, denna var inte heller så mkt bättre men åtminstone ätbar.
Hade sen samhällskunskap, den lektionen var inte så kul, hade ingen motivation, fick tillbaka provet jag gjorde för två lektioner sedan, resultat var ok, men kunde såklart förbättrats något. Men det är rätt bra för mig, som är så otroligt omotiverad till allt som har med skolan att göra. Pratade med läraren efter lektionen.

Jag har känt mig som en jävla zombie hela veckan, dock en arg zombie. Tills jag träffade Jenny. Då blev jag något så glad, äntligen någon som verkligen bryr sig. Pratade med en stund innan hon gick på sin lektion. Jag gick för att handla. Köpte en kilo clementiner eller vad det nu hette, satsumas eller nåt liknande. Åt en själv. Den smakade bra! Glad att jag köpte dem istället för choklad/nougat som jag normalt köper. Det beror nog på att jag inte haft någon anledning till att bli arg, eller irriterad på.

Åkte hem med 15-bussen, med Jenny. Vi pratade lite o kom fram till att vi ska hitta på nå kul nästa vecka, jag kommer ju inte att åka hem på lov, utan blir kvar och tar hand om mina hästar som jag så plikttroget och älskande gör.

När jag kom hem pratade jag o Jenny på MSN en stund innan jag gick ner till stallet o tog in min dam och hjälpte den snälla tjejen att ta in hennes häst från hagen. Sen åkte jag till sadelmakeriet, skulle hämta mitt hackamore som jag specialbeställt en del på men det var för kort, får klaga så jag får det klart på tisdag. Undrar ibland om jag ska vara extra nogrann när det gäller lagning av saker, kanske får överdriva med att skriva i detalj, trodde naturligt att han skulle göra i samma längd o storlek, men det var inte riktigt så. Han har nog mycket o göra också, det är många som lämnar in en massa saker o vill ha dem färdiga dagen efter. Jag har som tur inte bråttom, utan hacket kan vara klar om ett bra tag, gärna innan jul dock :P

Åkte till guldklimpen, hade det riktigt mysigt i stallet, vi stod o gosade. Amadeus har blivit en mjuk nallebjörn med sin massa päls. Jag älskar honom så mkt. Red honom också, det gick hyfsat. Ibland undrar jag dock om han inte förstår var han går, för han går ner i diket av sig själv, jag fick bli arg o säga åt honom på skarpen när han gick ner dit för femte gången. :P Därefter skärpte han sig, vilket ju är bra.

När jag var klar hos Amadeus åkte jag till Liostra o tog hand om henne, borstade o mös lite. Lindade benen som vanligt. Hon verkar börja vänja sig vid Strömsholm. Det märks att hon har ett stort hjärta trots det gärna gömmer sig bakom hennes envishet.



Vissa dagar går det upp för en varför man egentligen har hästar med att göra. Har jag en riktig dålig dag fattar jag inte varför jag ska ha TVÅ hästar, när jag bara vill ligga o sova hemma. Men när jag väl kommit till en av dem så är jag fast i stallet ett tag. Det är skönt att veta att Amadeus älskar mig o är trygg hos mig. Liostra kommer att känna sig trygg hos mig, det hoppas jag iallafall. Jag gör ju allt för att hon ska trivas. Börjar äta bättre nu också så hon har vänjt sig vid att vara här.

Kom hem vid åttatiden. Började laga middag och det blev nachos, den här gången (även den första gången) briljerade jag med grönsaker! Härligt!

Nä nu ska jag gå o lägga mig tror jag. klockan har hunnit bli över 22. Det tog visst mig en kvart att skriva det här inlägget, oj oj det må jag säga!

Så, ni får sova så gott så ska jag ta hand om mig själv. Mitt köttsår till exempel. O skönhetssömnen förstås!

/Pia


rubriklös

Jaha, mycket har hänt sen dess.

Jag har börjat förlora respekten för mina klasskamrater. Självklart undrar ni varför? Jag ska berätta för er, mina läsare. Jag ska börja skriva om mitt liv i detalj, men självklart med undantag, så att ni ska få er en ordentlig inblick i mitt liv. Jag har varit ganska förtegen men det är nog dags att blotta mig. Men namnen jag nämner är fingerade när det gäller klasskamraterna, dels för att jag fortfarande ger dem chansen att förstå vilka de själva är och för att mina läsare inte ska börja tro saker om dem fastän ni inte känner dem. Ni har ju trots allt inte träffat dem o känner inte dem så ni ska inte få chansen att få förutfattade meningar om dem.
När det gäller mina riktiga vänner, så kommer det vara riktiga namn. Ni märker nog vilka namn som är fingerade och vilka som är mina riktiga vänner.

Jag börjar redan med i tisdags. Som ni tidigare läst att jag gjorde en snygg vurpa med min moped. Precis innan vurpan körde jag förbi två klasskamrater. Jag kallar dem Kerstin och Jennifer. När jag hade glidit klart på mopeden så låg jag kvar en stund, eftersom jag hade riktigt ont. Men sen reste jag mig, två människor som inte ens går i min klass frågade hur det gick för mig. Jag svarade att jag tror det.
Tog ett djupt andetag och parkerade moppen. Jag ser Kerstin och Jennifer, de går förbi utan att ens kasta en blick på mig. Det var då jag fick nog, nog av allt och alla.
En halvtimme senare kommer Kerstin och frågar hur det är med mig. Jag svarar som det är.
På kvällen samma dag frågar Jennifer hur det är med mig. Jag kan säga att jag var ganska otrevlig med mitt svar.
Jag har mist respekten för dem två. Jag anser att om man verkligen bryr sig om sin klasskamrat så ska man gå o fråga om denne vill ha hjälp så fort de såg olyckan. Inte en tid efter. Jag är grymt besviken på dem.


I onsdags var det ganska lugnt. Jag var på dåligt humör och trött. Unnade mig en pizza dock. Gjorde även ett prov, som jag tycker gick ganska hyfsat.

Igår skulle ett hagbyte göras kl 11. Men det strulade sig, jag fick ta in deras hästar själv, för att Liostra åtminstone skulle få vara ute 2 timmar. De antog att jag skulle gå på det där löjliga värdelösa dressyrdemot. Vi hade inte sagt något om att ändra hagbytestid. Så jag blev rätt sur på dem.
På kvällen igår pratade (läs bråkade) jag med en av gamla klasskamrater. Jag tror att det är hon som spred ryktet om mig och min barndomsvän Therése. Hon påstår att hon hört ryktet, men hon vägrar säga vem som sa det. Eftersom jag faktiskt hört mig för lite så visste ingen annan om ryktet, så jag tror att hon är patetisk som tar upp det. Hon sa att hon vill "skona" oss och "varna" oss för det finns ett sådant rykte. Jag börjar tro att hon har ett så tråkigt liv att hon måste sitta o skvallra om saker. Jag bekräftade inte ens om ryktet stämde heller. Tyckte att det inte var nödvändigt. Folk tror ju vad de vill, eller hur? Det sa hon själv, men ändå var hon så upprörd över att jag bestämt mig för att hon var den skyldiga. Jag tror vad fan jag vill. Det gör hon nog också. Jag försöker inte påverka hennes val att tro saker.


Idag.
Idag har det varit ganska lugnt, vilket är väldigt ovanligt. Jag bara väntar på att något ska komma. Jag tror att det inte händer så mkt idag.
Vaknade klockan halv sju, såg att det fortfarande var mörkt ute. Låg kvar i sängens värme och slumrade lite. Bytte kanal från tv4 Fakta till Animal Planet på tvn. Tittade på noshörningar i Sydafrika. Önskade att jag var därnere, kanske inte fanns såna här bekymmer som finns i mitt liv just nu, de barnsligt små bekymmer som två parter kan lösa, inte en ensam part.
Kikade på mobilen, klockan var kvart i sju. Fick inget sms under natten heller. Det var fortfarande becksvart ute. Jag började fundera ifall jag skulle äta frukost först o sen duscha, för jag tycker att det är obehagligt att duscha i källaren när det är mörkt ute. Gick o satte på datorn, började ta fram frukosten. Fanns ingenting kul med datorn så jag åt frukost. Polarbröd med messmör och O'boy.
Tjugo över sju. Fortfarande mörkt ute. Tänkte att jag måste gå o duscha innan skolan. Gick då ner o duschade, blev kvar lite för länge. Ack det var så jävla skönt o duscha. Efter duschen klädde jag på mig snabbt och såg till att jag hade allt med till skolan. Skyndade mig till bussen.
Nu är klockan ungefär halv tio. Sitter i en av skolans datasalar, tittar på en av klasskamraterna snett framför mig. Undrar om hon har fixat så att hennes häst är inne kl 12 så att det inte behöver bli krångel för den snälla tjejen som hjälper mig med att ta ut Liostra nu när jag är i skolan. Jag vill fråga henne. Men jag tror att jag väntar med att fråga. Jag lär märka om det strular till sig. Om två timmar ungefär.
Jag kan inte koncentrera mig på skolarbetet. Känner mig så trött, mina ögonlock är tunga. Min tolk sitter o skriver nåt på papper. Jag ska göra hemtenta, men jag tror inte jag orkar börja idag. Jag undrar när jag kommer att börja med det. Svenska var ämnet alltså, vi ska svara på en massa frågor, det låter väl enkelt? Men ändå känner jag att det är jobbigt. Ni, mina kära läsare, kan se att jag inte gör mitt arbete. Jag sitter och skriver om mitt liv på bloggen.

Jag vill inte tala illa om människor, allt jag skriver om är sanningen. Jag önskar att det inte var så här. Jag känner att jag behöver skriva, för att hålla reda på röran i mitt liv just nu.

Suck

Sitter här ganska så halvflådd..

Gjorde min första vurpa med moppen igår *jiiiihhaaa*  Bromsade men det tog inte. Så ekipaget gled iväg o slant.. Det gjorde skitont. Körde som tur inte fort. :/

Jag är besviken på er, ni är ju bara fan pinsamt idiotiska. Vad är ert problem? Tell me, maybe????


Så här sitter jag med skrapad underarm, ett köttsår på handflaten (det gör jävligt ont) med riktigt kladdiga "hjortronsylt" i såret, skrapat knä och skrapad höft.
Men inga hål i kläderna? Mysko?  Jo jag hade några kläder på mig.
Kan dock inte använda handen med köttsår :( skulle iväg o boxats ikväll men det går inte nu, jag måste spara handen. Vet fan hur jag ska fixa ridning. Löser sig sen iaf..


Hoppade två språng på Liostra igår, gick bra, hon var riktigt duktig. Dock sa Stina att jag kunde ställa ännu mer krav på henne :P Jag har ju bara ridit på orutinerade valpar hittills. Nu jävlar tamejiröven ska jag rida på riktigt!
Ska ha prov strax. Så nu ska jag leta efter papprena o kolla dem, samt äta frukost.


Ha det.
/HANDikappad tjej..

Killigrew <3

Åkte till Sundsvall/Matfors över helgen.

Lämnade besten Bamse hos Maggan Bäckström igår, jag saknar honom. Han är så mysig tycker jag :)
Hann med att rida Liostra också, det gick hyfsat bra, hade ett par hinder framme, skulle inte hoppa men hon hetsade upp sig o blev helt till sig, men fick henne lugn iaf :P Hon var jättesnäll o trevlig. Kändes bara lite "sur" men det var nog för att vi tog henne från sin kvällsfodring så hon fick kvällsmaten senare :P

Sov hos Amadeus ägare inatt, de har en ursöt unge, jag är helt kär i honom :D Det är så mysigt med ungar ibland faktiskt, bäst är det om de fortfarande är bebisar ;) Vilket han var oxå :P
Han är så söt, för han tittar på mitt finger, hållande i det o man ser suget i blicket. I nästa sekund har han mitt finger i sin mun o tuggar på det med sin enda vassa tand, haha :)


Imorse åkte vi tillbaka till Killigrew o ordnade alla papper.
Genomgå köpet.
Glädjen fanns där när jag och mamma skrev under köpekontraktet med våra namn under "Köpare".
Att veta att Liostra är MIN. Att veta att hon ägs av oss nu. Det var glädjen som kom in i mitt dystra liv.
Nu ska jag bara fortsätta sätta igång henne, hon har precis blivit igångsatt efter sin rundsmörjning. Blir inte så mkt hoppa, men den som väntar på något gott.. ;)

Att åka hit var jobbigt för Liostra, tog ett tag innan hon gav upp o slappnade av, hon var envis :P Att lasta av var inte enkelt, hon slängde sig nästan ut ur släpet, tur jag hade longerlina så jag inte "låste" henne.

Nu ska vi bara hoppas på att hon trivs här, hon har nog bara bott på Killigrew, där hon är uppfödd, men jag ska ta hand om henne ordentligt så hon trivs :) Jag är ju snäll, fråga Amadeus bara ;) Hon såg lite förvirrad ut ikväll när de gav henne kvällsfodring, som om hon tänkte "Men vart är jag?". Men det går nog över till imorgon hoppas jag.




Nu måste jag sova.

Hejsvejs!
/Hästägaren ;)

Urgröpt på lycka

Det är så det känns.
Ett mörkt hål i mig.
Ändå känner jag en massa kärlek.
Till allt jag älskar. Alla jag älskar.


Jag måste be om förlåtelse till alla jag älskar. Jag vet att det var fel av mig.
Jag kommer inte att beröva mig den underbara gåvan.
Men jag måste få hantera det på mitt eget sätt. En enda gång räcker.


Känner mig så mkt lättare nu.
Sugen på glass och chips dock.


Stoppade i mig en stor pizza till lunch, it's great!


Hatar allt som är dåligt. Jag skulle kunna beskriva varenda människa i detalj, vad denne är i mina ögon. Jag vet att jag är så mkt bättre än dem. Alla tillsammans. Kanske ska skriva en bok om vad för slags människor det finns?
Trött och less på allt..

Lider av huvudvärk varje dag, varje morgon, varje kväll. Vaknar med svullna ögon på morgonen. Allt känns så grå.
Ordet "glädje" tycks ha försvunnit ur min kropps ordbok. Känner mig så matt, men ändå så full av energi.

Hade gympa idag, var riktigt roligt tycker jag trots jag brukar vara dålig på innebandy. Sista leken var bäst, då skulle man jaga den. O komma ikapp, så vann man. Annars bli ikappkommen så förlorade det. Jag gav min insats och gjorde det jag älskar - att springa så fort jag kunde. Jag ledde mitt lag till vinsten. Jag är stolt över mig själv.

Amadeus är lika underbar som alltid. Älskar honom.
Bamse har tappat en sko, hoven ser illa ut så jag rider honom ej idag.

Ska hem till Jenny ikväll. O få bara vara. Inte känna mig ensam och värdelös.




Ni skulle bara veta vilka idioter ni enskilda människor är. Tillsammans är ni... Ja lista ut det själva om ni kan..


Och det finns också bra människor, dem vet själva vilka de är. Inga namn nämnd, ingen glömd.

Hejdå.

Var är min gnista?

Känns som gnistan i mitt liv, det som drev mig framåt, det som motiverade mig är borta. Bara borta.
Jag sitter här o bryr mig inte ett skit.
Lägenheten ser för jävlig ut redan efter en vecka.
Har massor av saker att göra. Ingen ork.
Vad har jag för läxor att göra? Vet ingenting.
Hemtenta? Va, vad för nåt?

Jag har förlorat all kontroll över mig och mitt liv.

Sitter och törstar efter en sylvass kniv. Känna egget skära igenom den tunna huden. Ingen smärta känns, bara utlopp av alla känslor jag har. När det gått en stund går det över. Livet känns lättare.

Men jag sitter och säger "stopp och belägg", för sådant ska jag inte göra.
Dricka mig redlös? Nej, det är inte någon bra idé, inte min stil heller.

Det som fungerade var att bara umgås med hästar. Men nu är hästar min vardag. De är inte till större tröst långsiktigt, bara för stunden.

Jag vill bara sova. Glömma allt bekymmer.
Jag behöver långledigt. Får dock vänta till jul... Eller jag glömde, det brukar va självskötsel. Inget jävla lov alltså...

Fuck.

Förvänta er inte att jag svarar på era frågor, oavsett vår relation.

.......

Fan ta bloggen. Krånglar just nu.. Whatever.

Det där var en dålig inledning. NY inledning:

"Hej gott folk!
Nu kan jag garantera att ni fotgängare slipper oroa er för att bli påkörd av en Hondabil. Iallafall den nya Honda Civic, eftersom de har äntligen satt ensemblet bakom glaset som de har hela vägen från den ena lyktan till den andra!"


Skämt åsido..
Min dag har varit rätt så slö, morgonstalltjänst, hem o sova, klassråd, rida, hem o slappa lite, åka till Amadeus o rida o fixa där. nu sitter jag här.
Låter kanske som en skön skoldag men vad fan, ska vi ha en massa jävla lektioner ihopproppade till våren istället?? Jag som är ledig varenda jävla förmiddag måndag-torsdag.
Strömsholm, HÖR MITT ROP!!! HÖR O LYSSNA - FÖRÄNDRA SCHEMAT!!!

Jävla krångel med schemat. Strömsholm är inte så bra på att organisera.

Jag har varit så jävla deprimerad den senaste tiden. Folk är inte som jag trodde. Jag som försökte leva på hopp och optimism. Åt helvete med optimism säger jag. Verkligheten är pessimistisk!

Jag vill inte göra nåt. Ska jag göra nåt så ska det vara meningsfullt. Annars tycker jag att jag kan ligga kvar i min nattuppvärmda säng på morgonen o vakna till soluppgången. Njuta av morgonprogrammen på tv (vad det nu ska vara för några som jag kollar på). Bara mysa hela jävla dagen. Äta glass i sängen. Äta chips o dricka god cola.

Nej fan nu är man bara onyttig men så är det när man är så less på allt, helt jävla less. Då mår man bra av chips och glass.


Men jag kan väl erkänna att jag har några bra saker i mitt liv. Bamse är duktig (jag är en dålig ryttare), Amadeus tillfrisknar otroligt bra, mina senaste helger har inte varit tråkig o patetiska. Jag har träffat lite människor vilket inte är fel vilka det nu än är.


Nu ska jag gå o spela lite cybergolf med Jenny!

Hejsvejs

Vad är det som händer med mig?

PS. Till o börja med, så är det ngt åt helvete med min hemsida, ska ni kommentera så kommentera direkt på http://pialoppan.blogg.se och inte via min hemsida (www.pia.sederholm.nu)

Jag orkar inte ta tag i hemsidan, känns bara så otroligt "oaktuellt".


Jag känner att det är nåt galet med mig. Men jag förstår inte vad det skulle vara. Jag har hittat en underbar tjej som verkligen känns seriöst intresserad av mig. Och då menar jag inte längre än som vän ;) Har pratat massa i två veckor ungefär med henne, och jag gillar henne grymt mkt, har fått vara med hennes festkompisar, hade helt galet kul igår, det du, Jenny ;)

Men ändå är det nåt inuti mig som sitter o gnager. Jag vet inte vad det är. Jag hade slutat äta i ett tag men nu har jag börjat äta igen, med god aptit. 
Men nåt är galet. Jag är ledsen men ändå är jag alltid glad på dagarna, glad när jag träffar Jenny, när jag pratar med henne. Vissa saker går bara knackigt men det kan jag ta, men jag orkar nog inte så mkt längre.

Jag går alltså runt med blandade känslor hela tiden. Jag vet varken in eller ut. Det känns som jag håller på o vändas ut o in på nåt sätt.
Känner mig så jävla värdelös men ändå så omtyckt. Det är helt skumt jag vet, men det är så det känns. Jag är glad men ändå ledsen.

Jag förstår inte vad som är fel. Bamse har varit jättefin, men på sistone har han börjat kaxa emot mig, men det går över så småningom. Amadeus är friskförklarad o nu är igångsättning igång på allvar. Jag har lugna tider i skolan o jag känner inte att jag har fått vattnet över huvudet. Eller hur det nu fan man sa..

Om ni undrar - nej jag är inte ens i närheten av självmordstankar. Nej..

Jag vet fan inte vad det är..

Kanske är psykiskt institut nästa anstalt för mig?


Hejdå.........

Ett bra tag har gått..

Ja, nu har jag kommit igång med Bamse, han är riktigt trevlig att rida på, nu när jag vet hur jag ska rida honom, hade faktiskt problem i början då han blev urstark o drog iväg som ett ånglok, jag hade ingen chans.

Han är en underbar individ som ibland kan kännas som om han hade en tickande bomb inuti sig, fast bomben inte exploderar, utan han blir lugn av sig. Det gäller bara o rida honom på rätt sätt så är han bara så härlig!

Har tänkt på Liostra varje dag, jag håller verkligen tummarna för att hon är OK på nästa besiktning, de säger att hon borde vara det eftersom det inte är nåt konstigt. Jag tycker mkt om Bamse, ja men jag tror att Liostra är bättre för mig. Så är det bara.
Jag undrar hur Victorito har det, kanske ska skicka sms till försäljaren o fråga om han blivit såld ännu..

Ja, annars har det inte varit så mkt, dock har jag fått lite roligare liv, har varit hos en kompis kompis i helgen, hade riktigt kul, va bara segt o komma upp ur sängen fortfarande onykter efter 3 timmars sömn för morgonstalltjänst, jag undrar bara hur jag lyckades. Men jag mådde faktiskt bra trots det. Tog mig en tupplur efter stalltjänsten dock, så var jag pigg o som vanligt igen =)

Amadeus har lekt livet, dock hade han en dålig vecka men det verkar gå över igår, för då insåg han att han saknade mig, så vi stod o gosade rätt mkt :) Min kelgris!!

Ska tillbaka till kliniken med honom på torsdag, är han fin får jag äntligen trava :D

Nä nu ska jag gå. Har lite ont i nacken, nackspärr kan man väl säga. Bamse är klar för idag så jag har bara Amadeus kvar o fixa.

Hejsvejs..


RSS 2.0